Metabolismul lipidic

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.70

nivel: Facultate

Clinic debut in copilarie, depuneri de colesterol in tesuturi, santelasme si xantoame cutanate, tendinoase, musculare. Fac foarte repede ateroscleroza, dezvoltarea infarctului miocardic la 15-35 de ani.
3.Unirea celor 2 benzi beta/prebeta aspect opalescent difuz. Clinic simptomologie saraca, rar xantoame si complicatii cardiace.4.Hipertrigliceridemia endogena: sinteza crescuta de trigliceri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metabolismul lipidic

Clinic debut in copilarie, depuneri de colesterol in tesuturi, santelasme si xantoame cutanate, tendinoase, musculare. Fac foarte repede ateroscleroza, dezvoltarea infarctului miocardic la 15-35 de ani.
3.Unirea celor 2 benzi beta/prebeta aspect opalescent difuz. Clinic simptomologie saraca, rar xantoame si complicatii cardiace.4.Hipertrigliceridemia endogena: sinteza crescuta de trigliceride la nivel hepatic (HLP indusa de hiperglicemie) apare in forme secundare ca o manifestare a diabetului zaharat.

5.Hipertrigliceridemia mixta: cresc chilomicronii, VLDL, trigliceridele endo si exogene.6.Cresterea HDL: risc foarte scazut de ateroscleroza pentru ca HDL transporta de la celule la ficat si intarzierea generarii placii de aterom.Hiperlipoproteinemii secundare:Pot imbraca aspectul electroforetic a hiperlipoproteinemiilor primare dar apar in cadrul anumitor boli:Alcoolism consum cronic sau acut, HLP 4, 5 sau 2 B la care se adauga:Hiperlactacidemie, hiperuricemie, hiperglicemie, hipoglicemie, steatoza hepatica.

HLP de stres: sedentarism, patoalimentatie, consum cafea/alcool: 2a, 2b, 4 Evolueaza cu cresterea colesterolului si a trigliceridelor, scaderea tolerantei la glucoza, hipoinsulenism. HIPOLIPOPROTEINEMII
Ereditare/dobandite;Hipolipoproteinemii ereditare: deficit de lecitincolesterol transferaze, scaderea esterificarii colesterolului duce la accumularea de colesterolului la nivelul tesuturilor organice.
Creste VLDL ;Clinic prezenta opacifierea cornee, anemie hemolitica, insuficienta renala, ateroscleroza precoce.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.