Metabolismul hidroelectrolitic in soc

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

In stadiile avansate hipoxia tisulara si acidoza decompensata inhiba metabolismul energetic celular si pompele membranare ,mai ales pompa Na/K..Creste permeabilitatea membranelor celulare .In celule intra Na si apa care produc hiperhidratare intracelulara , cu balonizarea si in final moartea celulelor.Sunt lezate si membranele organitelor intracelulare. Dezorganizarea cristelor mitocondriale prive[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metabolismul hidroelectrolitic in soc

In stadiile avansate hipoxia tisulara si acidoza decompensata inhiba metabolismul energetic celular si pompele membranare ,mai ales pompa Na/K..Creste permeabilitatea membranelor celulare .In celule intra Na si apa care produc hiperhidratare intracelulara , cu balonizarea si in final moartea celulelor.Sunt lezate si membranele organitelor intracelulare. Dezorganizarea cristelor mitocondriale priveaza celula de productia de energie ,iar lezarea membranelor lizozomale duce la eliberarea unor enzime care amplifica distrugerile tisulare.

Din celulele lezate se produc polipeptide anormale,cu efecte toxice asupra altor organe.Modificarile electrolitice-intereseaza mai ales Na ,K, Ca , si Cl. Na:tendinta este de conservare a Na la nivel renal. In stadiile avansate poate apare hiponatremie prin migrarea Na in celule. K: tinde sa creasca in mediul extracelular prin iesirea din celule.Initial iesirea K e echilibrata prin eliminarea ranala datorata hiperaldosteronismului , dar cind apare IRA hiperkaliemia poate deveni periculoasa.Cresterea K peste 6,5-7 mEq/l poate produce tulburari de conducere si stop cardiac in diastola.

Ca: inhibarea pompei membranare de Ca permite intrarea ionului in celule si duce la hipocalcemie.Aceasta nu se manifesta prin tulburari de excitabilitate neuromusculara si tetanie pt ca acidoza decompensata scade afinitatea albuminelor pt ionii de Ca.Acesr fenomen face ca in plasma cantitatea de Ca ionic sa ramina normala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.