Metabolismul - sistemul digestiv

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Stari patologice si tratamente. Un stomac balonat determina o apasare pe diafragma, senzatii de sufocare, insuficienta respiratorie si tulburari cardiace. O tulburare majora este ulcerul gastric.
Masajul zonei reflexogene a stomacului va conduce la ameliorarea functionalitatii sale si determina vindecarea sa in timp.Intestinul subtire este cel mai lung organ al corpului uman si se intinde d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metabolismul - sistemul digestiv

Stari patologice si tratamente. Un stomac balonat determina o apasare pe diafragma, senzatii de sufocare, insuficienta respiratorie si tulburari cardiace. O tulburare majora este ulcerul gastric.
Masajul zonei reflexogene a stomacului va conduce la ameliorarea functionalitatii sale si determina vindecarea sa in timp.Intestinul subtire este cel mai lung organ al corpului uman si se intinde de la orificiul piloric pana la valva ileocecala. Este compus din trei parti, duoden, jejun si ileon.

a) Duodenul este prima parte a intestinului subtire, are forma de potcoava in care se insereaza capul pancreasului.Punctul reflex al duodenului se gaseste pe ambele talpi. La piciorul stang este imediat sub zona stomacului, iar la piciorul drept sub pancreas.
Stari patologice si tratamente. Tulburarile legate de duoden sunt corelate cu alimentatia, stresul, problemele psihice. Masarea zonelor reflexogene rezolva aceste probleme inca din prima saptamana de tratament. Este recomandat sa masam si punctele complementare ale tractului digestiv, de fiecare data, dupa masarea zonelor specifice duodenului.

b) Jejunul este partea mediana a intestinului subtire si masoara 2,4 m, iar ileonul, ultima parte de 3,6 m lungime.Punctul reflexogen este destul de amplu si se gaseste in scobitura din fata calcaielor, pe ambele talpi, situat intre axa verticala adegetelor 1 si 4, cuprins intre punctul reflex al rinichiului si pana la calcai.Stari patologice: balonarile, durerile abdominale, indigestia, colitele si diareea sunt dintre cele mai cunoscute. Dar functionarea defectuasa a intestinelor poate provoca simptome cu care aparent nu au nici o legatura, ca: febra, oboseala, nervozitate, depresii psihice, caderea parului si imbatranirea prematura. Masajul reflexogen este indicat, deci, chiar si atunci cand nu exista boli specifice ale intestinului, pentru revigorarea organismului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.