Meseria de scriitor

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.52

nivel: Liceu

Exista facultati care se ocupa exclusiv de limba si literatura romana de exemplu. Nu stiu daca Eminescu, Toparceanu, Sadoveanu, Caragiale sau Creanga au studiat aceasta facultate. Si operele lor au depasit simtitor efemera lor viata.Din punctul meu de vedere specializarea pragmatica oferita de scolile superioare este departe de necesitatile desfasurarii meseriei. Scolile noastre nu se ocupa sufici[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Meseria de scriitor

Exista facultati care se ocupa exclusiv de limba si literatura romana de exemplu. Nu stiu daca Eminescu, Toparceanu, Sadoveanu, Caragiale sau Creanga au studiat aceasta facultate. Si operele lor au depasit simtitor efemera lor viata.Din punctul meu de vedere specializarea pragmatica oferita de scolile superioare este departe de necesitatile desfasurarii meseriei. Scolile noastre nu se ocupa suficient cu cercetare, singura activitate care pregateste un viitor specialist. Este buna si deprinderea de a cauta entitatea acolo unde se afla.

Dar asta nu poate defini un scriitor ca soarece de biblioteca, desi dese ori documentarea este necesara.Nu arare ori scriitori de valoare isi invoca pe drept muza. Ce sau cine este aceasta muza?Oamenii retin diferit evenimente identice la care asista. Totodata daca 10 elevi de bacalaureat citesc aceeasi lucrare, de Jules Verne de exemplu, te va mira diferenta covarsitoare in care ar rezuma-o. Fiecare retine particularitati proprii aspiratiilor sale. Un efect al subconstientului foarte sensibil, care nu incarca memoria de durata cu ceea ce considera neesential.

Muza scriitorului este acest subconstient care aduce in memorie entitati retinute anterior legate prin asociatii de idei. Cand concep lucrarea ma trezesc ca degetele pe tastatura o iau inaintea formularilor facute de constient. De aceea un adevarat scriitor reciteste de zeci de ori cele scrise spre a cizela forma finala. Curios este faptul ca gramatica nu are rol important. Scriitorul scrie ce are de spus, ce ia dictat muza. Noroc cu tehno-editarea facuta de calculator care mai inroseste unele cuvintele defectuos dactilografiate.
Nici nu stiu cum sa conchid.

Scriitor o meserie? Nu prea apare drept o profesie aducatoare de venit. Deci ce este? O indeletnicrcire? Poate mai apropiat de realitate.
Practic eu consider calitatea de a te face inteles prin scris un hobi. Cei care au ceva de spus sa nu ezite sa o spuna. Daca au economisit in viata lor suficienti bani ca sa-si cumpere editarea si tiparirea sa o faca. Nu se stie in viitorul mai indepartat daca lucrarea astfel pregatita pentru posteritate nu capata mari valori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.