Merceologie

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In intreaga lume sunt numeroase companii care produc aparatura de uz casnic. Multe dintre ele au o ramura care se ocupa exclusiv de producerea masinilor de spalat. Masinile de spalat si majoritatea produselor de uz casnic au devenit practic indispensabile din viata de zi cu zi a oamenilor. Cele mai cunoscute marci de masini de spalat de pe piata romaneasca sunt: GE(General Electric), Beko, Daew[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Merceologie

In intreaga lume sunt numeroase companii care produc aparatura de uz casnic. Multe dintre ele au o ramura care se ocupa exclusiv de producerea masinilor de spalat. Masinile de spalat si majoritatea produselor de uz casnic au devenit practic indispensabile din viata de zi cu zi a oamenilor. Cele mai cunoscute marci de masini de spalat de pe piata romaneasca sunt: GE(General Electric), Beko, Daewoo, Samsung, Indesit, Electrolux, Whirlpool, Bosh, Ariston.
Productia anuala a acestor marci se ridca la circa 100 de milioane de bucati in toata lumea.

Romania si Europa ca piata de desfacere, reprezinta pentru majoritatea firmelor care produc aparatura de uz casnic, un univers dinamic, care se afla intr-o permanenta dezvoltare.
Intre companiile producatoare mentionate mau sus, plus multe altele, pe plan mondial este o concurenta foarte mare .
Toate firmele producatoare de aparatura casnica trebuie sa vina in viitor pe piata cu produse care sa protejeze mediul, sa aive un consum mai mic de energie, si sa ofere o mai mare siguranta in timpul procesului de folosire.

Piata romaneasca a masinilor de spalat este foarte diversificata si se afla intr-o continua dezvoltare, datorita cereri din ce in ce mai diversificate si mai numeroase a populatiei.
Merloni isi largeste orizontul comercial si dezvolta o retea de desfacere in toata Europa. A cucerit piete de desfacere importante, din Franta si Marea Britanie si a stabilit singura o alta piata pe continent. In 1987, a fost achizitionata marca Indesit de catre Merloni. Doi ani mai tarziu dupa achizitia marcii Scholtes, de origine franceza, au inceput sa produca aparatura de o calitate superioara.

Compania a inceput sa se ridice pe piata interna. Comunicatiile au inceput sa sporeasca efectiv, pana s-a ajuns la personalizarea productiei. Prima masina de spalat cu nume de femeie a fost MARGHERITA.
In anul 1990 multemarci au adoptat aceeasi strategie precum Merloni, dar acumMerloniElettrodomestici este printre primele companii de pe continentul Europeancare produce milioane de aparate electrocasnice in diferite taridin Europa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.