Mercedes Benz

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.69

nivel: Facultate

In 1900, DMG si Jellinek au incheiat un contract in Nisa privind comercializarea si distributia de autovehicule si motoare Daimler. S-a convenit de asemenea "sa se dezvolte un nou tip de motor care sa aiba denumirea Daimler-Mercedes". Pseudonimul "Mercedes" ales de Jellinek deoarece acesta era numele fiicei sale a devenit astfel, pentru prima data, denumirea unei marci. In aceeasi luna, in aprilie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mercedes Benz

In 1900, DMG si Jellinek au incheiat un contract in Nisa privind comercializarea si distributia de autovehicule si motoare Daimler. S-a convenit de asemenea "sa se dezvolte un nou tip de motor care sa aiba denumirea Daimler-Mercedes". Pseudonimul "Mercedes" ales de Jellinek deoarece acesta era numele fiicei sale a devenit astfel, pentru prima data, denumirea unei marci. In aceeasi luna, in aprilie, Jellinek a comandat 36 de autovehicule de la Cannstatt la un pret total de 550.000 de marci de aur.

In 1902, compania Motorfahrzeug- und Motorenfabrik Berlin AG din Marienfelde a fost preluata de DMG, ceea ce a reprezentat o fuziune importanta pentru acea vreme. In 1903 au fost create noi unitati de productie in Unterturkheim (Stuttgart) si sediul central al companiei a fost mutat de la Cannstatt la Unterturkheim.

In 1907, Inginerul Proiectant Sef Wilhelm Maybach a parasit compania Daimler-Motoren-Gesellschaft. Succesorul sau in fruntea biroului de proiectare si conducere tehnica a fost Paul Daimler.
Dupa razboi, atat DMG, cat si Benz & Cie. au fost afectate de criza economica. Era necesara diversificarea si, ca urmare, in Unterturkheim, pe langa autovehicule, au fost produse si masini de scris.

In cadrul unei adunari extraordinare a actionarilor din 1922, Daimler-Motoren-Gesellschaft a hotarat sa isi mute sediul principal de la Unterturkheim la Berlin, din motive fiscale.

Situatia economica dificila si numarul ridicat de producatori auto de pe piata au facut ca parteneriatele sa devina o necesitate. In 1924, companiile Daimler si Benz lucrau deja impreuna in cadrul unei societati mixte ce oferea autovehicule sub denumirea de "Mercedes-Benz".

In 1923, Ferdinand Porsche a preluat de la Paul Daimler postul de sef al biroului de proiectare DMG.In 1924, Benz & Cie. si Daimler-Motoren-Gesellschaft au fuzionat, devenind o societate mixta. Activitatile comerciale comune pentru marcile "Mercedes" si "Benz" au fost preluate de catre nou-infiintata companie Mercedes-Benz Automobil GmbH.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.