Mentinerea parcului de masini si tractoare in gospodarie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.62

nivel: Facultate

Pentru realizarea masurilor preconizate a fost efectuat un studiu de marcheting,in baaza caruia sau stability necesitatili cantitative si calitative ale agriculturii in tehnica. S-a constatat ca intreprinderile industrial din Republica Moldova sau reorientat de la producer mijloacelor tehnice in boza comenzii de stat o fostei U.R.S.S la producerea mijloacelor care,in primul rind sunt necesare bene[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mentinerea parcului de masini si tractoare in gospodarie

Pentru realizarea masurilor preconizate a fost efectuat un studiu de marcheting,in baaza caruia sau stability necesitatili cantitative si calitative ale agriculturii in tehnica. S-a constatat ca intreprinderile industrial din Republica Moldova sau reorientat de la producer mijloacelor tehnice in boza comenzii de stat o fostei U.R.S.S la producerea mijloacelor care,in primul rind sunt necesare beneficiarului autohton.

In Republica Moldova sunt inregistrate 453 mii unitati de transport auto dintre care:autocamioane-17.5%,autobuze-4.8%, autoturisme-72.95%. Numarul mijloacelor de transport auto in perioada anilor 2002-2004 ainregistrat o crestere de 17.35% annual sau importa in tara automobile noi 2; 2.5 mii unitati,automobile au fost in exploatare 20,30 mii unitati de transport, 85.5%transporturilor effectuate in tara ii revine transportului auto.

Tractoarele in inbinarea lor cu masinile si uneltele agricole formeaza agregate care trebue sa asigure efectuarea cu strictete a tuturor operatiilor de cultivare a fiecarei plante agricole,posedind tot odata o flexibilitate si o durabilitate inalta in timpul exploatarii lor. Agricultura Moldovei,ca ramura principal a economiei nationale se afla in fata unor provacari generate de necessitate,satisfacere cerintelor interne ale tarii in produse agroalimentare.

Unul din factorii principali care asigura stoparea degradarii si majorarea fertilitatii solului sunt ingrasamintele. Agricultura ca ramura de producere are particularitati care o deosebesc de producerea industriala prin caracterul de intrebuintare a resurselor natural. Ea se canstitue din doua ramuri strins legate intre ele si anume:cultivarea plantelor sau agricultura propriu zisa si cresterea animalelor.

Putem concluziona ca executarea mecanizata a lucrarilor in agricultura are efect atit pozitve cit si negative. Cele positive devin posibile prin practicarea agriculturii durabile,menajarea solului si apei din sol, menajare atmosferei globale si a mediului ambiant. Cele negative sunt in principiu inevitabile dar prin exploatare rationala a utilajelor si alegerea judicioase pot fi mentinute la un nivel mai scazut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.