Menstruatia - de ce ne da dureri de cap?

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

In timpul sarcinii, menstruatia se opreste. Unele femei prezinta sangerari neregulate in timpul primului trimestru de sarcina. Aceasta sangerare poate fi periculoasa putand insemna pierderea sarcinii si tocmai de aceea trebuie sa va prezentati de urgenta la doctor. Cand femeia alapteaza nu exista posibilitatea ovulatiei in primele 8 saptamani dupa nastere. Dupa aceasta perioada, menstruatia incepe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Menstruatia - de ce ne da dureri de cap?

In timpul sarcinii, menstruatia se opreste. Unele femei prezinta sangerari neregulate in timpul primului trimestru de sarcina. Aceasta sangerare poate fi periculoasa putand insemna pierderea sarcinii si tocmai de aceea trebuie sa va prezentati de urgenta la doctor. Cand femeia alapteaza nu exista posibilitatea ovulatiei in primele 8 saptamani dupa nastere. Dupa aceasta perioada, menstruatia incepe din nou, precum si perioada de fertilitate.

Premenopauza se instaleaza cand lungimea ciclului incepe sa creasca si se termina cu menopauza (incetarea completa a menstruatiei). Menopauza are loc in general in jurul varstei de 51 de ani, desi la fumatori apare mai repede de obicei. Amenoreea este absenta menstruatiei. Este de obicei de doua feluri: amenoreea primara, in cazul careia nu apare menstrautia la pubertate; si amenoreea secundara, in cazul careia ciclul inceteaza sa mai fie regulat sau chiar dispare.

In general, se considera ca o femeie sufera de amenoree daca menstruatia nu apare pe durata a cel putin trei cicluri. Femeile trebuie sa se ingrijoreze daca ciclul e mai scurt de 21 de zile sau daca prezinta mari variatii in lungimea ciclului timp de mai multe luni la rand. Aceste variatii pot indica probleme de ovulatie. Sangerarea puternica denumita si metroragie, apare la 9-14% dintre femei si cauzele ei pot fi diversele probleme. Perioadele lungi (cam 7 zile) si schimbarea frecventa a tampoanelor interne sau externe nu sunt intotdeauna semn al metroragiei.

Doar 2/3 dintre femeile care se plang de sangerari puternice au cu adevarat motive de ingrijorare. Femeile ar trebui sa consulte medicul daca isi schimba tampoanele la mai putin de o ora. Formarea cheagurilor de sange este obisnuita in timpul sangerarilor puternice si nu e un motiv de ingrijorare. Oricum, sangerarea intre menstruatii precum si in timpul sarcinii impune vizita la doctor. Spoturile (micile sangerari intre menstruatii) sunt obisnuite la fetele care de-abia au inceput menstruatia si uneori in timpul ovulatiei la femeile adulte tinere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.