Memoriul colonelului Ion Nicolescu

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Aprecierile din mass-media si ale unor persoane care au fost pina in 2004 in functii foarte inalte, au aratat ca mi-am adus o contributie decisiva la salvarea Televiziunii si victoria Revolutiei in Capitala. De ce am fost eu primul comandant, veti intelege clar din cele prezentate mai jos. Unitatea pe care o comandam avea sediul in Ploiesti. Mai operativa si eficienta era chemarea unor unitati din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Memoriul colonelului Ion Nicolescu

Aprecierile din mass-media si ale unor persoane care au fost pina in 2004 in functii foarte inalte, au aratat ca mi-am adus o contributie decisiva la salvarea Televiziunii si victoria Revolutiei in Capitala. De ce am fost eu primul comandant, veti intelege clar din cele prezentate mai jos. Unitatea pe care o comandam avea sediul in Ploiesti. Mai operativa si eficienta era chemarea unor unitati din Bucuresti.

Am inteles, cu durere, inca din decembrie 1989, ca, de fapt, am fost ,,instrumentul" (aproape) principal al unui grup de complotisti, al unor oameni care au miinile patate de singe, de singele acelora care au crezut in adevarata Revolutie, ca si mine, de altfel. Unul dintre cei patati de singe este chiar cel care a fost in fruntea Statului Roman, presedintele Iliescu. Reamintesc si o parte din acei ,,revolutionari", cum erau autointitulati, dar care, de fapt, au fost niste mizerabili complotisti, criminali, care nu au facut ce au ,,facut" pentru binele Poporului Roman, ci minati din interese proprii

(pioni importanti in acele evenimente), Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Mazilu, Petre Roman, Cazimir Ionescu, generalii Militaru, Vasile Ionel, Keller, Ciubancan, Urdareanu si altii. Multumesc lui Dumnezeu ca ordinul primit in noaptea de 22 decembrie '89, acela de a pleca la Otopeni si a pune ordine acolo, m-a scapat de manipularea directa a autorilor loviturii de stat din Romania in decembrie '89, asasini ai tuturor celor care isi dorm somnul de veci in cimitirele din tara pentru ,,sfinta si dreapta cauza a Revolutiei".

Considerindu-i, ca sa spun asa, ,,datori" la mine pe Sergiu Nicolaescu si pe Ion Iliescu am insistat de mult, din anul 2000, si cu mai multa vehementa din decembrie 2002-ianuarie 2003, pe linga primul sa fiu incadrat pe o perioada scurta de timp, din nou, in Armata, pentru ca eu nu beneficiez de pensie militara din anul 1997. Am ajuns la niste discutii, in final foarte ,,dure", cu dl. Sergiu Nicolaescu. In urma unei asemenea discutii i-am comunicat ca, daca ma mai poarta mult pe drumuri cu promisiuni, sa nu uite ca eu sint unul dintre cei care stiu adevarul despre decembrie 1989 si ca va iesi un mare scandal.

Chiar ingrijorat (l-am simtit, din voce), nervos, mi-a spus in decembrie 2002 ca va lua de la presedintele Iliescu aprobare pentru reactivarea mea. La sfirsitul lui decembrie 2002 mi-a comunicat, dupa o discutie foarte dura, ca a obtinut aprobarea presedintelui pentru reactivarea mea si ca dl. ministru Ioan Mircea Pascu cunoaste problema. A ramas ca dupa sarbatori sa mergem impreuna la Ministerul Apararii pentru incadrarea mea. In perioada 15 ianuarie-20 ianuarie 2003, vazind ca ma amina iar, i-am spus ca "am sa vin la dvs. si am sa va aduc la cunostinta niste lucruri deosebit de grave". Sergiu Nicolaescu a inteles exact ce am vrut sa spun.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.