Memoriu tehnico-economic

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Statia de evacuare SPE1 Luciu -Giurgeni evacueaza apa din incinta Luciu-Giurgeni in Dunare,pe malul stang al Bratului Borcea.
Administrativ,statia din jud. Ialomita , exploatata de ANIF -RA-sucursala Arges-Ialomita -Siret. Accesul este asigurat din Loc. Giurgeni si de digul din sectorul I, incastrat in aval in terasamentul soselei nationale Bucuresti-Slobozia_Harsova, Constanta,iar in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Memoriu tehnico-economic

Statia de evacuare SPE1 Luciu -Giurgeni evacueaza apa din incinta Luciu-Giurgeni in Dunare,pe malul stang al Bratului Borcea.
Administrativ,statia din jud. Ialomita , exploatata de ANIF -RA-sucursala Arges-Ialomita -Siret. Accesul este asigurat din Loc. Giurgeni si de digul din sectorul I, incastrat in aval in terasamentul soselei nationale Bucuresti-Slobozia_Harsova, Constanta,iar in amonte in digul raului Ialomita , construit cu profil tip Dunare.

In data de 11.07.2006 s-au facut ridicari topografice care indica malul bratului Borcea -propus pentru consolidare, intre km 232+450:232+450.
Prin masuratorile facute s-a constatat degradarea avansata a malului, situatie foarte diferita fatade cea existenta din anul 2001. Clima si fenomenele naturale specifice zonei. Zona se incadreaza din punct de vedere climatic prin temperaturi excesive si deficit accentuat de apa,ceea ce ridica problema in agricultura si in hidroamelioratii.
Inghetul Scaderea temperaturii aerului sub 0˹C se produce in medie la inceputul lunii noiembrie, iar la ultimul inghet in jurul datei de 1 aprilie.

Geologie si seismicitate Din punct de vedere geotehnic - terenul din zona este teren aluvionar cu litologii diferite si cu presiune conventionala de 11 - 120 KPa. Din punct de vedere al calculului antiseismic, amplasamentul este situat in zona seismica 'E' careia ii corespunde coeficientul Ks =0,12 si perioada de colt Tc=0,7sec, conform Normativului P100/92.Conform hartii hidrologice a Institutului Geologic , in zona studiata apa freatica se afla cantonata la 0,50- 1,00 m adancime de la nivelul terenului.

Variatiile de nivel ale panzei freatice determina ridicarea sarurilor si acumularea acestora. Gradul de agresivitate al apei este intens.
Din punct de vedere al chimismului , apa freatica prezinta o mineralizare slaba. Incadrarea lucrarilor in clasa de importanta. Lucrarile propuse se incadreaza conform H.G. 261/94 anexa 2 in clasa III, categoria de importanta C - Constructii cu functii obisnuite a caror neanplinire nu implica riscuri majore pentru societate si natura. In zona mai sus mentionata , actiunea de erodare a apei se axeaza in principal pe mal, amenintand securitatea digului de protectie a incintei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.