Memoriile unei Gheise

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.36

nivel: Liceu

Rebela Chiyo este pregatita sa devina o gheisa, dar nu o asteapta o viata usoara: are de infruntat un tratament dur, aplicat de gheisa Hatsumomo , ce se foloseste de tanara ca de un tap ispasitor. Chiyo este disperata, asa ca - dupa ce isi gaseste sora intr-o alta casa de gheise - incearca sa evadeze.Insa in aceasta incercare cade de pe acoperis iar Mama o prinde si decide sa o reduca la statutul [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Memoriile unei Gheise

Rebela Chiyo este pregatita sa devina o gheisa, dar nu o asteapta o viata usoara: are de infruntat un tratament dur, aplicat de gheisa Hatsumomo , ce se foloseste de tanara ca de un tap ispasitor. Chiyo este disperata, asa ca - dupa ce isi gaseste sora intr-o alta casa de gheise - incearca sa evadeze.Insa in aceasta incercare cade de pe acoperis iar Mama o prinde si decide sa o reduca la statutul de servitoare.

La un moment dat intalneste un foarte amabil om de afaceri, Presedintele, care ii cumpara o inghetata. Aceasta intalnire o face pe Chiyo sa se gandeasca mai bine la viitorul de gheisa, ce o poate readuce in apropierea acelui om. Timpul trece si Chiyo ajunge o domnisoara adevarata, iar intr-o zi, gheisa rivala Mameha o ia de sub controlul Mamei. Sayuri (cum devine cunoscuta Chiyo) infloreste sub mana lui Mameha, devenind o artista foarte buna.

In urma unei intalniri organizate de Mameha cu un viitor patron, afaceristul Nobu, care intamplator este coleg cu Presedintele, Sayuri il reintalneste pe Presedinte. Cei patru se intalnesc astfel, la un campionat de sumo, unde aparent Presedintele nu o mai recunoaste pe Sayuri de cand era fetita. Dupa aceea pentru a deveni o adevarata gheisa, Sayuri trebuie sa fie vanduta.. adica sa fie deflorata pentru bani.Acest lucru este scos la licitatie si un doctor ofera cei mai multi bani care s-au putut oferi vreodata pentru asa ceva. Sayuri devine astfel o legenda.

Povestea continua apoi cu zguduirea adusa societatii de cel de-al doilea razboi mondial, dupa care lumea gheiselor pare a fi pe cale de disparitie. Sentimentele ei pentru Presedintele nu dispar insa.
Sayuri ajunge intr-un sat indepartat, unde cultiva orez, si in urma unei vizite a afaceristului Nobu, care continua sa fie partener cu Presedintele, Sayuri se gandeste sa reinfiinteze casa de gheise, fiind ajutata de Mameha.

Apoi, Nobu se hotaraste sa devina patronul lui Sayuri, dar aceasta face orice pentru a nu se intampla acest lucru - datorita iubirii ei pentru Presedinte. Astfel Presedintele o prinde in pat cu un colonel american, acest lucru fiind de fapt o greseala, intrucat Nobu trebuia sa descopere acest lucru. Presedintele se supara, chiar hotara sa nu o mai vada ani.

Dupa foarte mult timp el realizase ce s-a intamplat de fapt. Astfel ii face o vizita lui Sayuri la casa unde acum ea era stapana, si ii spune ca Mameha nu a luat-o sub protectia ei tot acest timp din greseala, ci tocmai pentru ca el si-a dat seama ca ea era fetita cu ochii albastri de pe pod, cea caruia ii cumparase o inghetata, si tot el a rugat-o pe Mameha sa aiba grija de ea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.