Memoria conventionala

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.77

nivel: Liceu

Monitorul-este un echip. perif de iesire componenta a sistemului video,alaturi de placa grafica. Caracteristici tehnice.definitia ,rezolutia ,nr de culori cap. De afisare nr de dimensiuni,tipul placii video,frecventa orizontala,rata de improspatare a imaginii. Definitia-orice imagine sau character afisat pe ecran este format dintr-o multime de pct.numite pixeli.Definitia rep. diametrul unui pixel.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Memoria conventionala

Monitorul-este un echip. perif de iesire componenta a sistemului video,alaturi de placa grafica. Caracteristici tehnice.definitia ,rezolutia ,nr de culori cap. De afisare nr de dimensiuni,tipul placii video,frecventa orizontala,rata de improspatare a imaginii. Definitia-orice imagine sau character afisat pe ecran este format dintr-o multime de pct.numite pixeli.Definitia rep. diametrul unui pixel. Rezolutia-o definim ca find nr de pixeli afisabili pe intraga suprafata a ecranului.In definirea ei trebuie sa se tina seama si de distanta dintre puncte.
Calculu:nr de pixeli pe linie,inmultiti cu nr de pixeli de pe coloane.Rezolutia trebuie sa fie in concordanta cu tipul aplicatiei.

Nr de culori:este det de tipul placii grafice. Nr de dimensiuni:exista si monitoare in 3D,caz in care redarea imaginii se realizeaza prin polarizarea luminii,utilizand ochelari speciali sau prin FENOMENUL HOLOGRAFIC.

Tipul placii video-Placa video asigura :interfata dintre monitor si UC;degradeaza microprocesorul de fct de afisare. Coprocesorul graphic are rolul de a forma imaginea,de a compune culoarea si de a transmite imaginea catre monitor. Frecventa orizontala-este data de nr. De linii orizontale afisate pe ecran intr-o secunda.Se masoara in Kh.Frecventa afisarii este controlata de un dispozitiv numit Digital Analogic Convertor care transforma datele din memoria video intr-un semnal analogic afisat pe monitor.

Frecventa de baleiere-trebuie sa fie adecvata persistentei a i imaginea san u tremure. Persistenta –rep intervalul de timp cat stralucirea fosforului cu care este acoperit ecranul este perceputa. Rata de improspatare a imaginii-rep nr imaginii afisate pe secunda.

Tehnologii de realizare a monitoarelor

TUBUL CATODIC-in acest caz imaginea poate fi facuta in 2 feluri:prin scanarea intertesuta (de sus in jos)si prin scanarea progresiva(linie cu linie).

TUBUL CATODIC-este un tub din sticla vidat,ce are la un capat un tun de electroni,iar la celalalt ecranul acoperit cu fosfor.Tubul emite un fascicul de electroni de mare viteza,ce lovesc ecranul,facandu-l sa straluceasca,generand lumina.

FASCICOLUL DE ELECTRONI-este format din 3 raze corespculorilor:rosu,verde si albastru.Intensitatea fiecarei raze det in urma combinarii culoarea afisata.

CU CRISTALE LICHIDE SAU PE BAZA DE PLASMA.
Exista 2 tipuri de baza-monitoare cu matrice pasiva,care creaza imagini pri scanarea intregului ecran,ceea ce inseamna consum mic de energie,dar si calitatea mai scazuta.
-monitoare cu matrice activa ,care presupune activarea fiecarui pixel.

CRITERII UTILIZATE IN APRECIEREA CALITATII IMAGiNII

Geometria-testeaza acuratetea afisarii unei figure
Stralucirea si contrastul
Focusul
Rezolutia
Lizibilitatea


CAPACITATEA DE AFISARE
CAP DE AFISARE-este data de nr de linii,respective nr de coloane afisate. La intersectia liniei-coloana se genereaza un character care poate fi afisat normal,blinking,poate fi afisat pe nivele de luminozitate sau poate fi afisat in video invers.Cu cat matricea linii-coloane este mai dezvoltata,cu atat finetea caracterului este mai mare.Monitoarele pot fct in mod scroll sau paginat.Monitoarele sunt fabricate atat portret cat si landscape(dubla pagina).

IMPRIMANTA
CARACTERISTICI:rezolutia,viteza de tiparire ,dimensiunea memoriei imprimantei,lb de control,cap de anulare,nr de fonturi, dimensiunea hartiei ,modalitati de antrenare a suportului,cromatica rezultatului,fiabilitatea,zgomotul. Alte caracteristici:posibilitatea listarii fata/verso;cap rezervorului pt coli de iesire;cap rezervorului pt coli. REZOLUTIA-se masoara in dot per inch.Rezolutia pe verticala poate fi definite de cea pe orizontala si poate sa fie diferita la alb-negru fata de color.

VITEZA DE TIPARIRE depinde de:motorul imprimantei,de dimensiunea memoriei imprimantei de procesor,deoarece acesta determina transformarea unui fisier in formatul accesibil imprimantei si mai depinde de complexitatea paginii.

DIMENSIUNEA MEMORIEI IMPRIMANTEI-este f imp ptr imprimantele laser,deoarece complexitatea paginii este dir prop. de dimensiunea mem. imprimate.

LB DE CONTROL-rep setul de comenzi folosit ptr controlul imprimantei.Fiecare marca are un set specific de comenzi.
CAP DE EMULARE-este data de cap. de a folosi lb de control probleme legate al altei imprimante.
NR DE FONTURI-imprimarea unor texte ridica de tiparirea unor caractere speciale,de aceea este f important ca imprimanta sa poata fi prevazuta cu posibilitatea de a utilize caractere speciale care sa poata fi compatibile cu cele afisate pe ecran.

DIMENSIUNEA HARTIEI-este dependenta de latimea carului.
MODALITATILE DE ANTRENARE A SUPORTULUI –pot fi facute automat,manual sau semi-automat.Pot fi imprimate color,alb-negru sau si color si alb-negru.

FIABILITATEA-se apreciaza in fct de cap imprimantei de a functiona la parametric normali pe o perioada cat mai mare de timp in conditii normale de functionare.
ZGOMOTUL-se masoara in decibeli,cele silentioase se situeaza sub pragul de 40 decibeli.

CATEGORII DE IMPRIMANTE
Dupa metoda utilizata dupa tiparire:
-Imprimante orientate pe character,linie si pagina.
IMPRIMANTELE ORIENTATE PE CARACTER-fct dupa principiul masinii de scris.Au viteza mica si de aici fac parte:imprimantele matriciale,tehnice sau cu jet de cerneala.

IMPRIMANTELE PE LINIE-dispun de o memorie tampon,capabile sa stocheze caracterele ce urmeaza a fi tiparite in timpul unui sg ciclu,la o rotire de banda sau de tambur.Au viteza de cca 3 mii linii/min,rezolutie slaba,si utilizeaza hartie cu perforatii.

CELE IMPRIMATE PE PAG SUNT CELE LASER-Pot tipari texte,imagini,au rezolutie si viteze bune si sunt silentioase.
TEHNOLOGIA UTILIZATA-o raza laser polarizeaza electrostatic un cilindru care va atrage cantitati variabile dintr-un praf de carbine numit TONNER,care se va fix ape suportul de hartie.

Utilizarea imprimantelor presupune instalarea unui driver de imprimanta. Dupa tehnologia utilizata pot fi mariciale,termice,cu jet de cerneala,piezo-electrice si laser.

IMPRIMANTELE MATRICIALE-imprimarea se face cu ajutorul acelor in nr de 9,18 sau 24 care percuteaza o banda tusata a I imaginea se construieste din multimea petelor realizate
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.