Membrele superioare

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Cine spune actiune, spune dominare, putere si a putea! Bratele sunt, din aceasta cauza, cele care ne dau posibilitatea sa actionam asupra celorlalti sau asupra evenimentelor, chiar de a judeca (bratul legii) sau de a taia, deci, prin extensie, de a alege. Putem, datorita lor, sa protejam, sa aparam si sa ne aparam. Ca vector al actiunii si alegerii, bratele permit trecerea de la conceptual la real[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Membrele superioare

Cine spune actiune, spune dominare, putere si a putea! Bratele sunt, din aceasta cauza, cele care ne dau posibilitatea sa actionam asupra celorlalti sau asupra evenimentelor, chiar de a judeca (bratul legii) sau de a taia, deci, prin extensie, de a alege. Putem, datorita lor, sa protejam, sa aparam si sa ne aparam. Ca vector al actiunii si alegerii, bratele permit trecerea de la conceptual la real, la a face.

Prin intermediul lor, fiinta se poate exprima prin facut, conceptualul poate trece in real, Yang se poate manifesta in Yin. Ca si picioarele, bratele au doua parti, brat (biceps si umar) si antebrat (radius si cubitus), separate de trei articulatii principale, umar, cot si inceietura mainii. Se termina printr-o piesa de maestru: mana.
Durerile, ranile sau tensiunile pe care le avem in brate sunt semnul ca traim tensiuni ale vointei de actiune asupra lumii exterioare sau interioare. Ne vorbesc de dificultatea de a actiona asupra unui eveniment sau asupra cuiva sa facem sau sa alegem ceva.

O dorinta de a actiona, de a stapani sau de a controla care nu va putea sa se realizeze, se va exprima prin aceste tensiuni care pot, ca si in cazul picioarelor, sa mearga pana la ruptura, adica fractura. Aceste dureri de brate mai pot insemna ca avem dificultati de a pune in practica, dupa ce am ales, ideile, proiectele sau conceptele care tin de inima.

In functie de punctul precis al bratului, umarului, antebratului, pumnului etc, in care se manifesta tensiunea, vom avea informatii mai precise despre ceea ce ne impiedica, dupa parerea noastra, sa actionam. Bratele ne pot vorbi de raportul nostru cu puterea si cu posesiunea si in consecinta, capacitatea noastra de a ceda sau nu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.