Megalopolisul Boswash

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.57

nivel: Liceu

Sub raport demografic remarcam existenta in cadrul megalopolisului a cinci orase bimilionare, intre care se dezvolta alte 21 de orase cu o populatie mai mare de 100.000 locuitori si care realizeaza treceri neobservabile intre centrele primare.Activitatile industriale ocupa in ansamblu megalopolisului un rol important, plasandu-l pe locul I in S.U.A. si pe locul II in lume, dupa megalopolisul ameri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Megalopolisul Boswash

Sub raport demografic remarcam existenta in cadrul megalopolisului a cinci orase bimilionare, intre care se dezvolta alte 21 de orase cu o populatie mai mare de 100.000 locuitori si care realizeaza treceri neobservabile intre centrele primare.Activitatile industriale ocupa in ansamblu megalopolisului un rol important, plasandu-l pe locul I in S.U.A. si pe locul II in lume, dupa megalopolisul americano-canadian al Marilor Lacuri. Sunt dezvoltate in mod deosebit industriile usoare: confectiilor, pielariei si incaltamintei, textila si tricotajelor, iar dintre ramurile industriei alimentare: a tutunului, a produselor zaharoase, conservelor de peste si de carne etc.

Industria grea este reprezentata de ramurile: siderurgie,electrotehnica si electronica, material rulant si rutier, masini unelte si chimie.
Necesitatile energetice ale megalopolisului sunt acoperite prin aportul unor mari termocentrale: Boston, New York, Philadelphia si centrale atomoelectrice: Indian Point si New Haven.Boswash-ul este conectat la un intreg sistem de conducte de gaze (,,Transco" si ,,Big Inch") si petrol (din zona Golfului Mexic), prin care i se asigura necesarul energetic si de materii prime pentru industria petrochimica.

Agricultura acestei mari concentrari urbane este specializata pentru piata, in campiile de coasta, obtinandu-se produse perisabile destinate direct consumului. Desi conditiile pedoclimatice sunt in general putin favorabile (soluri nisipoase, frecventa huricanelor tropicale si a furtunilor de coasta), apropierea pietei asigura o rentabilitate sporita a investitiilor facute pentru fertilizare, irigare si protejare a culturilor.

Analiza de detaliu a agriculturii de piata, caracteristica marii concentrari urbane, releva specializarea fermelor in patru activitati: horticultura, cresterea pasarilor, cresterea vacilor de lapte si legumicultura. Aproape toate orasele mari ale megalopolisului nord-est american sunt imense complexe industriale de origine portuara. Aceasta activitate de transport maritim cunoaste intensificari deosebite, existand 7 porturi cu un trafic de peste 20 mil. tone (New York-peste 300 mil. tone, Philadelphia-60 mil. tone, Baltimore-50 mil. tone, Boston-30 mil. tone).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.