Mediul marin si costier

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Hidrocarburile poliaromatice (HPA) au fost identificate in 100% din totalul esantioanelor abiotice analizate. S-a constatat cresterea frecventei si a concentratiilor compusilor HAP cu numar mare de nuclee benzenice condensate in molecula, caracterizati prin remanenta si toxicitate crescuta, respectiv, antracen, fenantren, fluoranten, compusi inregistrati in lista de substante prioritare - priorita[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediul marin si costier

Hidrocarburile poliaromatice (HPA) au fost identificate in 100% din totalul esantioanelor abiotice analizate. S-a constatat cresterea frecventei si a concentratiilor compusilor HAP cu numar mare de nuclee benzenice condensate in molecula, caracterizati prin remanenta si toxicitate crescuta, respectiv, antracen, fenantren, fluoranten, compusi inregistrati in lista de substante prioritare - prioritare periculoase inclusa in Anexa nr.1 a Programului de actiune pentru reducerea poluarii mediului acvatic si a apelor subterane, cauzata de evacuarea unor substante periculoase.

Perioada 2003 - 2007 se caracterizeaza prin dinamica ascendenta a incarcaturii totale de HAP din apa marina cu efect de acumulare in masa sedimentelor superficiale.In 2007, concentratiile pesticidelor organoclorurate in sedimente au fost mai mici cu 25% fata de cele masurate in anul 2006, in timp ce in apa concentratiile sunt similare.
Incarcatura microbiologica, indicator de stare a contaminantilor din mediul marin, in zona de imbaiere, a fost relativ redusa in timpul sezonului estival, concentratiile enterobacteriilor inregistrate (coliformi totali/CT, coliformi fecali/CF, streptococi fecali/SF) fluctuand intre limitele prevazute de normativele in vigoare si Directivele Comunitatii Europene, la valori care reflecta nivelul actual de poluare fecala a apelor marine de imbaiere.

Valorile maxime ale indicatorilor bacterieni analizati (> 16 000 germeni/100 ml) au fost identificate, ca in anii anteriori, in zonele aflate sub influenta directa a deversorilor de ape uzate, cu posibil impact negativ asupra mediului marin si asupra sanatatii umane.
Pentru anul 2007, mediile lunare ale concentratiilor fosfatilor s-au inscris in tendinta generala de descrestere a concentratiei din ultimii ani, cu exceptia lunii aprilie, urmarea debitelor deosebit de mari ale Dunarii din martie si aprilie. Silicatii si fosfatii au atins cote maxime in martie si aprilie (cand a fost inregistrata valoarea maxima de 48,4 A"M, care a depasit cu mult nivelul maxim din ultimii 20 de ani).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.