Mediul extern al intreprinderii

1x punct

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

II. Conceptul de mediu
Mediul extern al firmei se refera in special la producatori.
Evolutia intreprinderii este marcata de cresterea interdependentelor cu mediul in care isi desfasoara activitatea. Intreprinderea este eficienta daca cunoaste actiunea factorilor de mediu si se adapteaza la aceasta. Fixarea activitatilor, a structurii organizatorice, a proceselor economice se realize[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediul extern al intreprinderii

II. Conceptul de mediu
Mediul extern al firmei se refera in special la producatori.
Evolutia intreprinderii este marcata de cresterea interdependentelor cu mediul in care isi desfasoara activitatea. Intreprinderea este eficienta daca cunoaste actiunea factorilor de mediu si se adapteaza la aceasta. Fixarea activitatilor, a structurii organizatorice, a proceselor economice se realizeaza plecand de la mediul extern al intreprinderii.

Intreprinderea la randul sau influenteaza activ mediul.Intreprinderea este sistem deschis catre mediul sau. Are intrari din mediu ca resurse materiale, umane, tehnologice, informationale, financiare si servicii. Are iesiri in mediu sub forma rezultatelor care constau in bunuri si servicii, bani, informatii.Mediul extern este dinamic pentru ca se schimba datorita revolutiei tehnico-stiintifice.

Organizatiile din mediul extern al firmei sunt: clientii, furnizorii, concurentii, bancile, societatile de asigurari, mass-media, Camerele de Comert si Industrie, institutiile statului (Camerele de Munca, Administratiile Financiare, Casele de Asigurari Sociale). Ele influenteaza direct activitatea firmei.III. Factorii externi de mediu cu influenta : - directa, achizitionarea de utilaje performante.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.