Mediul de marketing al firmei

1x punct

categorie: Marketing

nota: 8.20

nivel: Facultate

Desi intr-o organizatie fiecare director are obligatia de a urmari evolutia mediului extem, marketerii sunt cei care beneficiaza de doua aptitudini deosebite si anume: ei dispun de metode bine conturate in vederea obtinerii informatiilor despre mediul maketing (sistemele informationale si cercetarile de marketing ) ; ei sunt cei care, in mod normal, isi petrec majoritatea timpului in anturajul che[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediul de marketing al firmei

Desi intr-o organizatie fiecare director are obligatia de a urmari evolutia mediului extem, marketerii sunt cei care beneficiaza de doua aptitudini deosebite si anume: ei dispun de metode bine conturate in vederea obtinerii informatiilor despre mediul maketing (sistemele informationale si cercetarile de marketing ) ; ei sunt cei care, in mod normal, isi petrec majoritatea timpului in anturajul chentilor si a concurentilor.

Prin supravegherea sistematica a mediului, ei au posibilitatea de a revizui si adapta strategiile de marketing astfel incat firma sa faca fata dificultatilor ivite si sa valorifice ocaziile de piata.
Cap1.Prezentarea firmei SC Alfasid srl

Fiecare firma trebuie sa-si evalueze periodic punctele tari si slabe. Analiza punctelor tari si slabe a unei firme nu implica automat toate slabiciunile, dar nici nu trebuie sa-si faca un titlu onorific din toate punctele tari care le poseda.Fiecare firma trebuie sa fie capabila de a desfasura lucruri elementare precum; crearea de produse noi, transfonnarea materiei prime in produse finite, onorarea
comenzilor, rezolvarea probemelor clientilor in timp util, etc.

Fiecare proces este creator de valoare si implica lucrul in echipa. >-
1.1 Scurt istoric al firmei SC ALFASID SRL
Societatea studiata in cadrul acestui proiect este SC ALFASID SRL o societate comerciala cu capital privat infiintata in 2003.

Obiectul de activitate al firmei consta in comercializarea de produse metalice si materii prime,precum si productia. Incepand din anul 2003 S.C. Alfasid srl preia produse din cadrul Combinatului Siderurgic ISPAT Sidex Galati. Promovarea produselor firmei se realizeaza prin intermediul reprezentantei firmei situata in strada Otelarilor nr 25 si a agentilor de vanzare.

Selectarea agentilor de vanzare are in vedere urmatoarele criterii:
-preferabil studii de specialitate
-cunostinte de limba engleza
-bune abilitati de comunicare si de negociere
-obligatoriu carnet de conducere categoria B si cetatenie romana
-experienta in vanzari
-flexibilitate si disponibilitate la deplasari si program prelungit
-domiciliu un zona de responsabilitate

Rolul agentului de vanzari consta in vanzarea produselor firmei determinand astfel comercializarea lor pe piata.Organizarea activitatii consta in perfecta cunoastere a teritoriului si perfecta cunoastere a clientilor.Cheile succesului fiind concretizate in: munca planificata ,dezvoltarea relatiilor interpersonale,respectarea regulilor firmei si respectarea detaliilor.

Produsele firmei sunt:
-tabla zincata simpla
-tabla zincata ondulata
-sarma otel
-fier forjat
-tevi otel
-corniere
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.