Mediul de activitate al organizatiei

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.78

nivel: Facultate

1. interdependenta factorilor ME - raportul in care schimbarea unui factor actioneaza asupra altor factori. Ex. La cresterea nivelului pretului la materia prima in organizatii creste interesul fata de tehnica si tehnologia mai economicoase.
2. complexitatea mediului extern - numarul factorilor la care organizatia este obligata sa reactioneze si de asemenea nivelul varietatii fiecarui factor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediul de activitate al organizatiei

1. interdependenta factorilor ME - raportul in care schimbarea unui factor actioneaza asupra altor factori. Ex. La cresterea nivelului pretului la materia prima in organizatii creste interesul fata de tehnica si tehnologia mai economicoase.
2. complexitatea mediului extern - numarul factorilor la care organizatia este obligata sa reactioneze si de asemenea nivelul varietatii fiecarui factor. Cu cit firma este mai mare cu atat este mai complex mediul.

3. mobilitatea mediului -se caracterizeaza prin viteza cu care au loc schimbarile in exteriorul organizatiei. Majoritatea savantilor sunt de parerea ca mediul organizatiilor contemporane se modifica cu o viteza in crestere. Cel mai mobil este mediul pentru firmele din domeniul tehnologiilor inalte. In afara de acesta mobilitatea mediului poate fi mai inalta pentru unele subdiviziuni ale organizatiei (sectia cercetari) si mai mica pentru altele (sectii de productie). Daca insa firma este internationala si fabricarea se efectueaza in diferite tari - mediul pentru sectiile de productie este mai dinamic.

4. incertitudinea mediului - cantitatea si calitatea informatiei de care dispune organizatia in privinta unui factor concret si, de asemenea, siguranta in exactitatea ei. Daca informatie e insuficienta si sunt indoieli in exactitatea ei, mediul devine mai incert decat in situatia posedam informatia adecvata si sigura. Cu cat mediul este mai incert - cu atat e mai dificila primirea deciziilor efective.1. furnizorii - organizatiile la care apeleaza intreprinderea pentru a se asigura cu resursele necesare.

In aceasta categorie se includ resursele de materie prima si materiale, de energie, financiare, informationale. etc. Un element aparte - piata fortei de munca. La evaluarea surselor de forta de munca trebuie luate in consideratie codul muncii si actiunile organizatiilor profesionale.
2. consumatorii - sunt beneficiarii de produsele sau serviciile organizatiei. Pentru a supravietui organizatia trebuie sa tinda la satisfacerea permanenta a dorintelor si necesitatilor clientilor si sa largeasca cercul lor . Astfel viabilitatea firmei este direct legata de capacitatea de satisface cerintele consumatorilor. Nu sunt consumatori, nu va exista nici firma.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.