Mediul biologic

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.94

nivel: Liceu

Pentru solidificarea mediului de cultura cu gelatina se adauga 12-15 g la 100 ml. La temperaturi ridicate de sterilizare (mai mari de 110sC), isi pierde proprietatile de gelifiere. Mediile cu gelatina se sterilizeaza la temperaturi de 100 - 105sC. Gelatina poate fi hidrolizata enzimatic de microorganisme care produc proteaze extracelulare. Gelatina se foloseste pentru medii destinate cultivarii dr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediul biologic

Pentru solidificarea mediului de cultura cu gelatina se adauga 12-15 g la 100 ml. La temperaturi ridicate de sterilizare (mai mari de 110sC), isi pierde proprietatile de gelifiere. Mediile cu gelatina se sterilizeaza la temperaturi de 100 - 105sC. Gelatina poate fi hidrolizata enzimatic de microorganisme care produc proteaze extracelulare. Gelatina se foloseste pentru medii destinate cultivarii drojdiilor, pentru identificarea activitatii proteolitice a microorganismelor.

Ceilalti agenti de solidificare au o arie mai restransa de folosire, mai ales pentru mediile sintetice anorganice.In tehnica microbiologica se folosesc medii gata preparate obtinute de firme autorizate care pot fi livrate in diferite forme (cel mai adesea se prezinta sub forma de praf sau pulbere). Pe sticla se mentioneaza compozitia mediului si cantitatea de pulbere care trebuie dozata la 1l de apa pentru obtinerea mediului de cultura. Dupa dizolvare se face sterilizarea mediului.

Mediile fermentative sunt destinate cultivarii la scara industriala a microorganismelor si majoritatea lor sunt medii lichide care se sterilizeaza mai usor. Aceste medii sunt ieftine deoarece contin o cantitate mica de substante dizolvate si se preteaza procesului de automatizare. La obtinerea mediilor fermentative se folosesc pe scara larga produsele secundare rezultate din industria alimentara.
Cultura pura reprezinta biomasa de celule de acelasi tip provenita prin inmultire din o singura celula situata intr-un mediu nutritiv steril adecvat.

In cazul in care, pe un mediu solidificat, prin dezvoltarea unei celule unice s-a obtinut o colonie, in cadrul coloniei biomasa dezvoltata reprezinta cultura pura. Pentru perpetuarea si intretinerea puritatii culturilor, dupa obtinere, prin diferite metode de izolare a culturii pure, celule de acelasi fel se pot transfera in vase cu mediu steril, transfer care se numeste repicare si conduce la obtinerea unei culturi pure. Obtinerea culturilor pure are o importanta deosebita pentru tehnicile microbiologice si in biotehnologii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.