Mediu extern

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Facultate

2. Macromediul
a) Mediul demografic se refera la populatia situata in zona de activitate a intreprinderii si constituie piata potentiala a societatii. Populatia care ar putea fi interesata de produsele firmei este variata, acesta poate fi impartita pe categorii de varsta - majoritatea produselor societatii se adreseaza segmetului de varsta 25-25 ani. Un alt criteriu a de de destinatie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediu extern

2. Macromediul
a) Mediul demografic se refera la populatia situata in zona de activitate a intreprinderii si constituie piata potentiala a societatii. Populatia care ar putea fi interesata de produsele firmei este variata, acesta poate fi impartita pe categorii de varsta - majoritatea produselor societatii se adreseaza segmetului de varsta 25-25 ani. Un alt criteriu a de de destinatie al produselor ar fi pe sexe, astfel in statisticile barbatii sunt lideri in achizitia de mobilier pentru birouri si colectivitati, si aceeasi pozitie o ocupa femeile in achizitia de mobilier pentru case si decoratiuni interioare.

b) Mediul economic reprezinta suportul sau sursa puterii de cumparare a putatorilor cererii fie agenti economici sau cumparatori individuali.
O parte din elementele ce compun mediul economic al unei firme pot fi concretizate intr-o serie de indicatori cum ar fi structura pe ramura a economiei, nivelul de dezvoltare a pe ansamblu si pe ramura economica a populatiei, structura cheltuielilor de consum a populatiei, gradul de ocupare a fortei de munca, regimul investitiilor s.a.

Aceste elemente influenteza dezvoltarea si functionarea firmei. De exemplu schimbarile intervenite in structura cheltuilelilor de consum ale populatiei permit intreprinderii sa evalueze cererea satisfacuta si sa anticipeze sansele pe piata ale produselor lor pe piata.

c) Mediul cultural este format din ansamblul elementelor care privesc sistemul de valori, limba educatia, traditiile, cerintele si normele de convietuire sociala dintr-o tara.
Oferta firmei se adreseaza clasei sociale de mijloc cat si celei superioare, aceasta bazandu-se pe cercetari de piata.

d) Mediul tehnologic la Mobexpert se poate caracteriza plecand de la investitiile pentru eliminarea sau restrangerea poluarii produse de unitatile de productie de mobilier, dar acestea nu pot repara prejudiciul adus mediului prin defrisarea zonelor impadurite. Un alt element al mediului tehnologic este procesul de asimilare de produse noi si de modernizare a celor traditionale avand la baza fondurile destinate cercetarii-dezvoltarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.