Mediere si negociere

1x punct

categorie: Drept

nota: 8.66

nivel: Facultate

Caracteristicile : Fizic agresorul este mai puternic si mai de temut (Lupul) deoarece el este mai destept de cat victimele , cand acesta vede ca se indoiesc de vocea lui , merge isi drege putin vocea o face mai suptire precum a caprei. Partea afectata este razbunatoare isi Doreste sa faca dreptate , doar prin metode proprii .
Caracteristicile mediului si conjucturii: Disputa dintre ce[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediere si negociere

Caracteristicile : Fizic agresorul este mai puternic si mai de temut (Lupul) deoarece el este mai destept de cat victimele , cand acesta vede ca se indoiesc de vocea lui , merge isi drege putin vocea o face mai suptire precum a caprei. Partea afectata este razbunatoare isi Doreste sa faca dreptate , doar prin metode proprii .
Caracteristicile mediului si conjucturii: Disputa dintre cele doua parti se desfasoara la o groapa din apropierea casei acesteia partea afectata fiind (Capra).

Numarul Partilor din disputa : In disputa sunt angajate doua parti (Capra si Lupul)Tipul si sistemul de relatii dintre parti: Partile sunt prin alianta rude deoarece Lupul ii este nas dar acesta o uraste este un ticalos si un mangosit . Acesta o cam deranja pe Capra deoarece o considera o persoana care nu sta la casa ei , si de aceea si Capra il ura pentru ca nu se inteleg de cand se cunosc pentru ca mereu ii facea ochi dulci si incerca sa o jigneasca mereu .

Pentru aceasta ea jura sa se razbune si iedul mai mic ii spune " Of mamuca,of! Mai bine taci si lasa-l in plata lui Dumnezeu AA Ca stii ca este o vorba : " Nici pe dracu sa-l vezi, da ' nici cruce sa-ti faci! " dar ea spune " Pana la Dumnezeu , sfintii iti eu sufletu'.
Nivelul de interes : Nivelul de interes al partii este razbunarea pe faptuitor indiferent de ce sar intampla dupa fara sa tina cont de legile lui Dumnezeu. Iar Lupu avut ca interes sa isi satisfaca poftele manacndu-i pe cei doi iezi.

Nivelul relativ de putere al fiecarei parti: Cea mai puternica din cei doi este Capara deoarece ea are puterea de a se razbuna pe acesta iar el nu deoarece este faptuitoru si trebuie sa suporte consecintele faptelor sale.Disponibilitatea partilor de a investi resurse :Capra are dponibilitatea sa rezolve acest conflict printr-o razbunare si se pregateste cu un praznic si se apuca sa gatesteasca de toate, sarmale, face plachie, face alivenci, face pasca cu smantana si cu oua si fel de fel de bucate.

Istoricul disputei si momentul (etapa din viata disputei): Totul incepe atunci cand Capra pleaca in padure dupa ceva de mancare si isi lasa iezii singuri si totusi ii avertizeaza dar cei doi iezi cel mare si cel mijlociu ajung sa nu asculte de aceasta si nici de iedul cel mai mic care ii avertizeaza.

Cand se intoarece aceasta din padure vede nenorocirea si promite sa se razbune pe lup in cel mai urat mod si se apuca si pregateste o groapa in apropierea casei sale o umple cu jaratec o acopera cu ceva si acolo pregateste totul pentru praznicul facut pentru copiii ei dar singurul invitat este lupul .Se duce dupa el prin padure si il gaseste intr-o prapastie intunecata si acesta o saluta , si o intreaba ce vant o aduce pe acolo, ea ii spune lupului ca a fost cineva pe acasa la ea in lipsa sa si ia omorat doi copilasi.

El se face ca nu stie nimic si ii ofera condoleantele si da vina pe urs ca iar fi omorat el copiii.Din vorba in vorba ajung acasa, si il pofteste pe acesta la masa luand scaunelul de ceara si punandu-l deasupra groapei cu pricina.Acesta incepe sa manance cei pune Capra sa manance , dar mancarea ii merge intreaga pe gat de flamand ce era .Si cum ospata el a si cazut in acea groapa .Iar Capra ii spune in felul urmator: Ei, ei ! Acum scoate, lupule , ce-ai mancat !

Cu capra ti-ai pus in card ? Capra ti-a venit de hac ! . lupul spune ca arde sa il salveze sa il scoata de acolo .Capra spune ca ar trebui sa ii fi fost mila de copiii e si sa nu-i fi mancat . Se razbuna pe el spunand in felul urmator: Ba nu, cumatre; c-asa mi-a ars si mie inima dupa iezisorii mei ! Lui Dumnezeu ii plac pui de cei tineri; mie insa-mi plac si de isti mai batrani, numai sa fie bine fripti; stii, cole, sa treaca focul printr-insii.

Dupa ce a aras bine Capra lua impreuna cu fiul cel mic o capita de fan s-au aruncat-o peste dansul, in groapa, ca sa se mai potoleasca focul. Apoi, la urma urmelor, napadira asupra lui si-i mai trantira in cap cu bolovani si cu ce-au apucat, pana-l omorara de tot. Si asa s-a pagubit saramana capra si de cei doi
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.