Mediere in viol si violenta domestica

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.71

nivel: Facultate

Intr-un articol publicat pe www.feminism-romania.ro se vorbeste despre Ong-urile care considera ca medierea poate fi un instrument pentru rezolvarea anumitor tipuri de conflicte, dar ca nu reprezinta o solutie acceptabila cand vine vorba de viol. Acesta denota permisivitate fata de o fapta penala grava si creeaza violatorului conditii legale pentru a scapa de pedeapsa. Mai mult, conduce la situa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mediere in viol si violenta domestica

Intr-un articol publicat pe www.feminism-romania.ro se vorbeste despre Ong-urile care considera ca medierea poate fi un instrument pentru rezolvarea anumitor tipuri de conflicte, dar ca nu reprezinta o solutie acceptabila cand vine vorba de viol. Acesta denota permisivitate fata de o fapta penala grava si creeaza violatorului conditii legale pentru a scapa de pedeapsa. Mai mult, conduce la situatia in care victima este obligata sa retraiasca oroarea.

Consider ca Ong-urile si-au exprimat o opinie corecta cu care eu sunt de acord si ca daca legea medierii va fi acceptata cei care vor fi dezavantajati vor fi persoanele agresate.
Intrarea in viguare a acestei legi de la 1 februarie nu va face nimic altceva decit sa ii avantajeze pe agresorii care nu isi vor schimba comportamentul,fiind posibil sa comita dinou un viol sau sa se comporte violent la domiciliul lor.

Potrivit unui alt articol publicat pe www.ziaruldevrancea.ro Catalina Anghene isi pune o reala intrebare : "Cum sa stau la 1 m distanta de un violator incercand sa-i explic cu diplomatie beneficiile medierii? "
Personal sunt de accord cu parerea Catalinei Anghene si nu pot accepta aceasta lege deoarece consider ca medierea este un proces bun care poate aduce solutii doar in anumite probleme, dar nu si in acest caz in care vorbim despre agresivitate,despre viol si despre violenta domestica. Procedura medierii poate fi de multe ori o reala solutie,dar nu si in cazul de fata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.