Medicina si statistica

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Era calculatoarelor a facut ca metode de lucru care pana acum 15-20 de ani erau epuizante, pot fi efectuate azi din cateva clic-uri de mouse. Astfel, au aparut pachete specializate care pot face operatii ce fac productivitatea muncii cu informatia sa fie extrem de ridicata.
Marile firme se intrec in a pune la dispozitia utilizatorilor pachete din ce in ce mai sofisticate. Problema care apar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina si statistica

Era calculatoarelor a facut ca metode de lucru care pana acum 15-20 de ani erau epuizante, pot fi efectuate azi din cateva clic-uri de mouse. Astfel, au aparut pachete specializate care pot face operatii ce fac productivitatea muncii cu informatia sa fie extrem de ridicata.
Marile firme se intrec in a pune la dispozitia utilizatorilor pachete din ce in ce mai sofisticate. Problema care apare intr-un astfel de context este ca la un moment dat, programele de statistica tind sa devina accesibile unui numar restrans de utilizatori specializati.

Aceasta carte este un indrumar pentru cei care doresc sa lucreze cu doua dintre cele mai folosite pachete de programe pentru statistica. Se presupune ca cel care o foloseste nu are nici un fel de experienta in lucrul cu calculatorul. Deci, metodele de a produce statistici interesante si utile din date sunt expuse in cel mai mic amanunt.
Pe de alta parte, cartea nu are un carcater autocontinut, in sensul ca sunt necesare cunostiintele predate la un curs de statistica pentru incepatori. Deci, fara parcurgerea unui curs de statistica se pot face pasii descrisi in carte, dar beneficiul va fi minim.

Cartea nu trebuie citita ci lucrata. Parcurgerea paginilor, fara a fi in fata unui calculator si fara a executa toate operatiile descrise va fi fara folos pentru cititor. Modul de lucru este descris astfel incat cititorul va intelege operatiile dupa ce executa exemplul din carte, dupa care incearca sa refaca modul de lucru folosind datele dintr-un alt tabel sau baza de date. Desi modul de lucru este descris cu lux de amanunte, nu inseamna ca totul va merge foarte usor de la inceput. Din contra, experienta arata ca incepatorul este extrem de stresat de faptul ca s-ar putea sa faca o operatie care poate strica iremediabil datele sau produce alt neajuns sistemului.

Contrar acestei pareri, cititorul este incurajat sa incerce sa lucreze cu atentie, incet, dar fara teama. Calculatoarele au in acest moment programe care ruleaza astfel ca probabilitatea producerii de pagube este atat de mica, incat nu trebuie luata in serios.
Orice gresala poate fi indreptata. Este adevarat ca daca ati executat jumatate din pasi, apoi faceti o gresala, se poate pierde ceea ce ati facut bine. Totusi, nu trebuie sa disperati. Se poate relua lucrul ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.