Medicina naturista - cate ceva despre fericire

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Sigur ca da. In cazul unei depresii, cel mai rau lucru pe care-l poti face este sa ramai incremenit in suferinta. Criza se accentueaza. In primul rand, trebuie sa constientizezi problema, pentru a putea actiona. Un jurnal cu grijile zilnice este, adeseori, de mare ajutor. In al doilea rand, nu trebuie sa te prefaci ca esti fericit, cand de fapt nu esti, ba dimpotriva. Este un stres inutil pentru t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina naturista - cate ceva despre fericire

Sigur ca da. In cazul unei depresii, cel mai rau lucru pe care-l poti face este sa ramai incremenit in suferinta. Criza se accentueaza. In primul rand, trebuie sa constientizezi problema, pentru a putea actiona. Un jurnal cu grijile zilnice este, adeseori, de mare ajutor. In al doilea rand, nu trebuie sa te prefaci ca esti fericit, cand de fapt nu esti, ba dimpotriva. Este un stres inutil pentru trup si pentru suflet. Cel mai bine ar fi sa vorbesti deschis cu prietenii. Si in al treilea rand, trebuie sa-ti stabilesti niste obiective. Fiecare pas - cat de mic - spre un anume obiectiv reprezinta un succes. Un progres care te poate face fericit.

- Se spune ca rasul este cel mai bun medicament...
- Atunci cand este rezultatul unei bucurii interioare, rasul intareste nervii, regularizeaza sistemul hormonal si activeaza celulele imunitare, care stopeaza - la randul lor - virusurile si bacteriile. Viata ar trebui organizata in asa fel incat sa existe motive de bucurie. Daca insa te fortezi sa razi, desi nu esti fericit, se creeaza o stare de stres, care provoaca exact efectul contrar: slabirea sistemului imunitar.
- Dar si plansul vindeca...

- Da. Este complet gresit sa-ti impui sa nu plangi, caci plansul este un important reflex vegetativ al omului. Drept semnal al unei suferinte profunde, creierul activeaza glandele lacrimale. Cu cat cedam mai repede acestui reflex, eliminand, odata cu lacrimile, si supararea acumulata in noi, cu-atat mai rapid poate interveni creierul, punand in functiune o contraregularizare; organismul produce - exact la fel ca si in cazul durerilor - niste "opium"-uri proprii care alina senzatia de suferinta. Inabusind frecvent plansul, suferinta se acumuleaza si in cele din urma organismul se imbolnaveste.

"Sa constientizam importanta luminii!"- De ce se produc iarna crizele de depresie, iar primavara si vara dispar, ca si cand n-ar fi existat?
- O persoana matura din zece sufera, in prezent, de aceasta depresie specifica anotimpului. Femeile, de patru ori mai frecvent decat barbatii. Simptome precum oboseala, lipsa de energie si indispozitia apar doar in anotimpurile "sarace" in lumina, iar vara dispar. Vorbind poetic, in gena omului a fost pusa o picatura de soare. In ciuda marii lor saracii, negrii africani sunt mult mai putin depresivi, in comparatie cu popoarele nordice, victime psihice ale lungilor nopti polare, ale intunericului si frigului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.