Medicina naturista - adevarul despre nicolit

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Acidul boric este utilizat in uz intern in homeopatie, conform tratatului "Homeopathic Materia Medica and Repertory", de Wiliams Boerike, editia a doua - 2000, la pag. 124, si a tratatului "Homeopatia", de Corneliu Aurian-Blajeni, editia 1994, Editura "Litera". Cantitatea de acid boric continuta in compozitia produsului Nicolit este de 60.000 de ori mai mica decat doza toxica, astfel incat acest p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina naturista - adevarul despre nicolit

Acidul boric este utilizat in uz intern in homeopatie, conform tratatului "Homeopathic Materia Medica and Repertory", de Wiliams Boerike, editia a doua - 2000, la pag. 124, si a tratatului "Homeopatia", de Corneliu Aurian-Blajeni, editia 1994, Editura "Litera". Cantitatea de acid boric continuta in compozitia produsului Nicolit este de 60.000 de ori mai mica decat doza toxica, astfel incat acest preparat este la fel de putin nociv ca orice alt produs homeopat care se administreaza in mod curent bolnavilor.

In schimb, nimeni nu s-a formalizat de faptul ca citostaticele autorizate de Agentia Nationala a Medicamentului, cu care sunt tratati zilnic bolnavii de cancer, sunt derivate din azot-yperita, substanta care a fost folosita ca gaz de lupta si a ucis milioane de soldati in primul razboi mondial. Mai mult chiar, cu totii acceptam ca normale efectele secundare devastatoare ale terapiei oncologice asupra bolnavilor de cancer, fara sa calificam drept "asasini" pe terapeuti. In ceea ce priveste afirmatia ca produsul nostru ar fi o "sarlatanie de bucatarie", dincolo de caracterul sau jignitor, calomnios, va marturisesc ca in cei 40 de ani de utilizare a produsului - determinata de presiunea exercitata de bolnavii carora nu li se mai dadusera nici o speranta de viata - nu a existat nici macar un caz de intoxicare.

Faptul ca produsul nostru poate fi preparat fara a fi nevoie de echipamente sofisticate, fiind vorba numai de un amestec strict controlat de substante comune, nu justifica in nici un caz compararea laboratorului cu o bucatarie, decat numai daca se urmareste prin aceasta inducerea ideii ca este vorba despre o sarlatanie, nu de salvarea vietii unor oameni. De asemenea, s-a omis faptul ca, dupa verificari stiintifice minutioase, organele in drept au acordat brevetul de inventie nr. 116524 pentru produsul Nicolit, ceea ce exclude orice referire la o pretinsa sarlatanie.

Mai mult, in 1960, timp de sase luni, acelasi preparat a fost experimentat in 35 de clinici pe subiecti umani, la ordinul Ministerului Sanatatii. In toti acesti ani, tatal meu, de profesie medic, a lucrat la studiile stiintifice necesare omologarii preparatului. Din 1979, m-am alaturat la aceste studii, i-am schimbat Nicolitului forma de administrare (pana atunci se administra intravenos) si am lucrat la noile studii pe care urma sa le depunem la actualul ANM.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.