Medicina legala a accidentelor de trafic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

a) Factorul principal - omul: o stare buna de sanatate psihosomatica este conditia de conducere a autovehiculului in conditii de siguranta, mod de reactionare optim - de aici rezulta si necesitatea consultului medical in obtinerea permisului si de asemenea a controalelor periodice ale soferilor amatori sau profesionisti. Ca o chintesenta se poate exprima ca imprudenta, ignoranta, neglijenta, egois[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina legala a accidentelor de trafic

a) Factorul principal - omul: o stare buna de sanatate psihosomatica este conditia de conducere a autovehiculului in conditii de siguranta, mod de reactionare optim - de aici rezulta si necesitatea consultului medical in obtinerea permisului si de asemenea a controalelor periodice ale soferilor amatori sau profesionisti. Ca o chintesenta se poate exprima ca imprudenta, ignoranta, neglijenta, egoismul, toate acestea avandu-si radacina intr-un orgoliu patologic sunt adevaratele cauze a evenimentelor rutiere cu deznodamant tragic.
b) Factori secundari:

- mijlocul de transport: autoturism, camion, care nu indeplinesc normele tehnice cu diferite defectiuni de directie, franare etc.
- drumul, calea de acces necorespunzatoare.
c) Factorii favorizanti: conditii meteo, grad de luminozitate prost adaptat, viteza de deplasare, alterarea starii de constiinta indusa de alcool sau substante psihotrope (droguri, somnifere) stare de tensiune in urma unor certuri, vesti neplacute.
Mecanismele de producere a leziunilor traumatice de trafic sunt simple, asociate sau complexe.

1. Mecanisme Simple - prin lovire de regula de mica gravitate rezulta echimoze, excoriatii, plagi si exceptional fracturi. Daca victima poarta haine groase si viteza este mica iar suprafata de lovire mare leziunile traumatice pot lipsi.
In general la aceeasi viteza impactul cu suprafete mari genereaza leziuni mai putin grave fata de lovirea cu suprafete mici la aceeasi viteza in care se descriu.Caderea Acest mecanism opereaza in cazul opririi sau pornirii bruste a unui vehicul.
• Proiectarea

Poate avea loc in interiorul autovehiculului - in proiectarea pasagerilor in scaunele din fata sau parbriz sau exterior cand ies din autovehicul. In general exista leziuni de gravitate redusa, echimoze, excoriatii, plagi pana la leziuni grave care explica moartea, fracturi rupturi de organe.Comprimarea - mecanism ce presupune strivirea corpului pe o parte a autovehiculului sau alta suprafata dura, sol, perete, copac, alt autovehicul fara ca rotile autovehiculului sa treaca peste corpul uman. De obicei comprimarea se insoteste si de tarare pe o distanta oarecare. In functie de intensitate, pe corpul victimei raman zone de ulei, urme de profile metalice a autovehiculului, striviri de organe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.