Medicina de familie

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Medicul de familie poate fi solicitat la cabinet, de catre bolnavii depla-sabili. Dar el poate fi solicitat si la domiciliu, de catre bolnavii nedeplasabili, pentru boli care afecteaza starea generala a bolnavului, asa cum se poate intamAZpla in unele viroze respiratorii, sau in unele enterocolite, pentru boli care afecteaza aparatul locomotor, asa cum ar fi lombosciatica, sau gonartroza, sau chia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina de familie

Medicul de familie poate fi solicitat la cabinet, de catre bolnavii depla-sabili. Dar el poate fi solicitat si la domiciliu, de catre bolnavii nedeplasabili, pentru boli care afecteaza starea generala a bolnavului, asa cum se poate intamAZpla in unele viroze respiratorii, sau in unele enterocolite, pentru boli care afecteaza aparatul locomotor, asa cum ar fi lombosciatica, sau gonartroza, sau chiar pentru urgente majore, asa cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vasAZcular cerebral, sau criza de rau astmatic.
Dar mf nu este numai medicul de prim contact, ci si medicul persoanei, in toate ipostazele sale, chiar si al omului sanatos. El este medicul familiei si al colectivitatii din care fac parte pacientii sai. De aceea el trebuie sa imbine de o maniera concreta activitatea curativa cu activitatea preventiva.

Fiind cel care are in grija lui nu numai omul bolnav, ci si omul sanatos, mf este confruntat si cu o serie intreaga de probleme preventive. El este cel care trebuie sa efectueze preventia primara, adica prevenirea bolilor la nivel inAZdividual si al colectivitatii, precum si preventia specifica a unor boli, asa cum ar fi prevenirea unor boli contagioase prin intermediul unor vaccinari, sau prevenirea rahitismului prin administrarea de vitamina D si asa mai departe.
Apoi fiind medicul familiei, el poate fi confruntat in mod curent cu o serie intreaga de probleme privind asistenta medicala a gravidei, a copilului si a batranului si problemele ridicate de tratamentele paliative si terminale.

Iar in calitate de medic al comunitatii, el poate fi confruntat cu problemele extrem de dificile ale patologiei sociale.
in sfarsit, spre deosebire de medicii din spital, mf trebuie sa-si conduca singur cabinetul medical si echipa sa de lucru. De aceea, mf trebuie sa rezolve in mod curent o serie intreaga de probleme manageriale, privind relatiile cu casa de asigurari medicale, privind coordonarea echipei de lucru, precum si gestionarea fondurilor financiare de care dispune.

Chiar si din acesata insiruire sumara reiese diversitatea extraordinara a problemelor cu care este confruntat in mod curent mf. La el pot veni atat oaAZmeni sanatosi, cat si oameni bolnavi cu boli cardiace, cu boli renale, digestive, pulmonare, endocrine, genitale, nervoase, psihice si asa mai departe. Ei pot veni atat cu boli in stadiul de debut, cat si cu boli in stadiul cronic, sau in stadiile terminale. Desigur ca aceasta diversitate extraordinara nu este deloc usor de stapanit. Dimpotriva, este foarte dificil sa treaca de la consultatia unui sugar distrofic, la consultatia unei gravide, sau de la consultatia unui adult cu pneumonie, la consultatia unui batran cu psihoza de involutie, sau cu accident vascular cerebral.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.