Medicina alternativa castiga adepti in lumea stiintifica medicala

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

- D-le dr. Tutu Codrut, la doar 32 de ani, ati ajuns la intelepciunea orientala de a trata bolnavul holistic si de a directiona tratamentul asupra cauzelor care au determinat aparitia bolii. De ce?
- Cea mai buna experienta se capata din practica. Pe vremea cand eram inca student, m-am apucat - mai in gluma, mai in serios - sa-mi tratez o prietena. Avea dureri mari de stomac, o hemiplegie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina alternativa castiga adepti in lumea stiintifica medicala

- D-le dr. Tutu Codrut, la doar 32 de ani, ati ajuns la intelepciunea orientala de a trata bolnavul holistic si de a directiona tratamentul asupra cauzelor care au determinat aparitia bolii. De ce?
- Cea mai buna experienta se capata din practica. Pe vremea cand eram inca student, m-am apucat - mai in gluma, mai in serios - sa-mi tratez o prietena. Avea dureri mari de stomac, o hemiplegie a partii stangi, suferea de insuficienta renala, iar ficatul ii era "in pioneze". Datorita faptului ca era alergica la medicamente, nu putea urma nici un tratament alopat.

Am studiat temeinic toate cartile de fitoterapie pe care le-am gasit si am ales cateva retete de ceaiuri, cataplasme si alte proceduri, pe care i le-am prescris in tratament. Timp de 5 luni, i-am urmarit evolutia; se simtea din ce in ce mai bine, hemiplegia s-a vindecat, stomacul nu o mai deranja. Analizele facute ulterior aratau ca este perfect sanatoasa. Nu stia cum sa-mi multumeasca. Dar eu ar fi trebuit sa-i multumesc, fiindca altfel nu cred ca m-as fi gandit vreodata sa ma apropii de medicina naturista.

Incurajat si surprins in acelasi timp de acel rezultat, am inceput sa studiez cartile de fitoterapie si sa-mi notez toate retetele care mi se pareau interesante. Am studiat si compozitia chimica a principiilor active din plante, cautand sa determin cu exactitate acele plante medicinale care pot substitui medicatia de sinteza. Atunci, era mai mult o joaca. O faceam intre orele de studiu, cand aveam cursuri mai usoare la facultate.

Totusi, fitoterapia a devenit o pasiune care a inceput sa ma captiveze din ce in ce mai tare, dandu-mi convingerea ca numai un tratament complex, condus cu indemanare de un medic (pentru a putea interveni in procesul de vindecare, atunci cand este cazul), poate actiona asupra cauzelor care au generat boala. Dupa absolvirea facultatii, am facut practica timp de un an la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan". Si acest stagiu m-a convins ca medicina naturista poate da rezultate de exceptie in toate specialitatile medicale. Trebuie doar sa descoperi rostul naturii. Sa stii sa-i folosesti resursele de sanatate.

Fiindca nu aveam aceasta deprindere, am calatorit in mediul rural, in zonele de munte, si am cules de la oamenii in varsta numeroase retete populare, in compozitia carora intrau plante de care nici nu auzisem vreodata. Reactualizate si ajustate stiintific, aceste retete sunt de o valoare inestimabila pentru orice terapeut. Am gasit o carte de medicina scrisa in limba latina, din anul 1400, pe care am tradus-o si care imi este de un real folos in dirijarea tratamentelor pe care le aplic pacientilor mei. De fapt, din aceasta carte m-am "molipsit" de principiul de vindecare holistic, care considera ca partea (boala) nu poate fi vindecata fara intreg (ansamblul organismului). Mi-am dat seama ca este singurul viabil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.