Medicina - subiecte rezolvate

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Elementul patogenic fundamental este moartea si liza macrofagelor pulmonare care au fagocitat SiO2 l.c. Particulele de SiO2 l.c. au o citotoxicitate specifica pentru macrofagele pulmonare (actiune de necroza). Printr-o invaginare a membranei celulare, macrofagul fagociteaza particula de SiO2 l.c., rezultand fagozomul; lizozomii din macrofag se alipesc de fagozom si isi descarca echipamentul enzim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicina - subiecte rezolvate

Elementul patogenic fundamental este moartea si liza macrofagelor pulmonare care au fagocitat SiO2 l.c. Particulele de SiO2 l.c. au o citotoxicitate specifica pentru macrofagele pulmonare (actiune de necroza). Printr-o invaginare a membranei celulare, macrofagul fagociteaza particula de SiO2 l.c., rezultand fagozomul; lizozomii din macrofag se alipesc de fagozom si isi descarca echipamentul enzimatic (fosfataza acida, proteaza acida, ribonucleaza, acid dezoxiribonucleaza). In acest fel, particula de SiO2 l.c.

si enzimele aflate in fagozom au proprietatea de a face permeabila sau de a distruge membrana vacuolei fagozomice, astfel incat enzimele lizozomiale se vor raspandi in macrofag pe care il vor digera, ducand la moartea macrofagului si la eliberarea siliciului fagocitat. Ciclul se repeta, in final rezultand moartea macrofagelor sau anemia macrofagica.1. Mec enzimatic: inhibarea diferitelor enzime necesare metabolismului celularproduc o diminuare a acestuian si chiar distrugerea celulei. Inhibarea enzimatica are loc prin:a) combinatia directa a STP cu radicalul activ al enzimei:

Pb. Hg se combina cu radicalul de tip SH al unor enzime (co-dehidraze); ionul de cian se combina cu radicalul active acetil colinesteraza; b) chelarea diferitelor oligoelemente (ioni de metal) de catre STP. Ionii metal, absolut necesari pentru buna functionare enzimatica sunt supresati sau eliminate (di tio carbamatii so tiazolidonele rezultati din biotransformarea CS2 cheleaza ionii de zinc si astfel enzimele Zn dependente nu functioneaza normal). C) sinteze letale: o enzima poate actiona asupra STP care patrunde in organism si poate produse un nou compus toxic, capabil sa distruga celulele unde a fost produs (pesticide, nitrosamine, dinitrofenoli).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.