Medicatia antidepresiva

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

Depresiunea tardiva"se distinge prin manifestarea fenomenelor depresive dupa varsta de 65 de ani In grupul depresiunilor tardive sunt considerate atat cele care s-au manifestat inainte de 65 de ani si se mentin in continuare cat si cele care apar dupa aceasta varsta. Printre fenomenele clinice de depresiune la varstnici se mentioneaza melancolia de involutie , melancolia tardiva , depresiunile psi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Medicatia antidepresiva

Depresiunea tardiva"se distinge prin manifestarea fenomenelor depresive dupa varsta de 65 de ani In grupul depresiunilor tardive sunt considerate atat cele care s-au manifestat inainte de 65 de ani si se mentin in continuare cat si cele care apar dupa aceasta varsta. Printre fenomenele clinice de depresiune la varstnici se mentioneaza melancolia de involutie , melancolia tardiva , depresiunile psihogene formele mixte , depresiunile simptomatice, depresiunile iatrogene.

" Depresiunea mascata"(ascunsa) este termenul folosit pentru starile depresive manifestate in principal prin acuze somatice.
Din punct de vedere al biochimiei cerebrale,turnoverul catecolaminelor este scazut in starile depresive , inclusive in cele datorate abuzului de amfetamina ( mai ales pentru noradrenalina) si este crescut in fazele maniacale. De asemenea , continutul in catecolamine al trunchiului cerebral este mai mic la bolnavi cu depresiune endogena , decat la normali , iar metabolismul serotomiei este scazut in fatele depressive si in intervalul dintre ele.

Antidepresivele triciclice sunt asemanatoare structural cu fenotiazinele. Tratamentul cu antidepresive triciclice se face de obicei pe cale orala in 2-3 prize, ultima doza fiind administrata la distanta de culcare. Se incepe tratamentul cu doze mici, care se cresc progresiv pana la doza eficace.Efectul antidepresiv se instaleaza de obicei in 2-3 saptamani. Odata cu instalarea efectului se reduc dozele la 1/3-1/4 din doza de atac. Cu aceasta doza de intretinere se continua tratamentul luni de zile.

Dupa vindecare dozele se reduc treptat pana la oprirea tratamentului. Bolnavul este supravegheat pentru a depista eventuale recaderi. Se indica in depresii, dureri cronice rebele (cancer, neuropatie diabetica, postherpetica); atac de panica, agorafobie, fobia scolara. Reactiile adverse sunt uscaciunea mucoaselor, constipatie, retentie urinara, hipotensiune ortostatica, efecte cardiotoxice, tulburari de conducere, tahicardie, tremor, convulsii. Se contraindica in glaucom, adenom de prostata, cardiaci.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.