Mecanisme patogenice de producere a hipertensiunii arteriale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.49

nivel: Facultate

postsarcina (tensiunea dezvoltata de muschiul cardic in timpul contractiei, influientat de rezistenta vaselor periferice, de caracteristicile fizice ale arborelui arterial, de volumul arterelor la debutul ejectiei, precum si de marimea cavitatii inimii) ;contractilitatea (statutul inotropic al inimii) este influientata de activitatea nervoasa simpatica, de catecolaminele circulante, de agentii far[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mecanisme patogenice de producere a hipertensiunii arteriale

postsarcina (tensiunea dezvoltata de muschiul cardic in timpul contractiei, influientat de rezistenta vaselor periferice, de caracteristicile fizice ale arborelui arterial, de volumul arterelor la debutul ejectiei, precum si de marimea cavitatii inimii) ;contractilitatea (statutul inotropic al inimii) este influientata de activitatea nervoasa simpatica, de catecolaminele circulante, de agentii farmancologici exogeni etc. ;

frecventa cardiaca.Cauza fundamentala a cresterii debitului cardiac pare a fi marirea volumului plasmatic si a celui extracelular printr-o ipotetica disfunctie renala primitiva. In unele cazuri, la tineri poate fi luata in discutie o releelor centrale de control vegetativ indusa de capacitatea psihologica de adaptare la stresul exential.

Patul vascular periferic are proprietatea intriseca de a-si regla fluxul sanguin in functie de nevoile metabolice tisulare printr-un mecanism de autoreglare vasculara locala. Cand debitul tisular este crescut, tesuturile primesc o cantitate de sange mai mare decat cea necesara si de aceea vasele se contracta pentru a mentine fluxul sanguin tisular normal.Vasoconstrictia arteriolara care reduce aportul de sange la tesuturi conduce in mod evident la cresterea rezistentei vasculare periferice.

Daca debitul cardiac se mentine cronic crescut, vasoconstrictia arteriolara initial functionala,este urmata in decurs de saptamanii,luni sau ani de ingrosarea peretilor vasculari, cu permanentizarea cresterii rezistentei vasculare periferice. Debitul cardiac poate reveni la normal dar hipertensiunea se mantine cu alt profil hemodinamic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.