Mecanica si elemente tehnice

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Jocul dintre tija supapei si ghid, pentru a usura evacuarea caldurii, trebuie redus la minim, fara insa a determina aparitia gripajelor (se accepta ja=0,005 ... 0,01 mm pentru admisiune si ;'ei)-=0,008 . . . 0,012 mm pentru evacuare), .
Scaunul supapei poate fi alezat direct in chiulasa, pentru chiulase din fonta, sau poate fi o piesa separata in forma de inel, care se freteaza in cazul ch[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mecanica si elemente tehnice

Jocul dintre tija supapei si ghid, pentru a usura evacuarea caldurii, trebuie redus la minim, fara insa a determina aparitia gripajelor (se accepta ja=0,005 ... 0,01 mm pentru admisiune si ;'ei)-=0,008 . . . 0,012 mm pentru evacuare), .
Scaunul supapei poate fi alezat direct in chiulasa, pentru chiulase din fonta, sau poate fi o piesa separata in forma de inel, care se freteaza in cazul chiulaselor din aliaje de aluminiu. Stringerea variaza in limitele 0,045... 0,155 mm.

Materialele utilizate la confectionarea scaunului sint fonta speciala refractara, bronz de aluminiu, otel refractar, caracterizate prin rezistenta mare la coroziune si duritate ridicata la temperaturi inalte.
Prin depunerea unui strat de stelit pe suprafata conica a scaunului, durabilitatea sa creste de 3--4 ori.
Arcurile de supapa mentin supapa pe scaun mai ales in cursul proceAZselor de schimbare a gazelor si preiau forta de inertie care ar perturba legatura dintre cama si supapa.

Arcurile de supapa cel mai frecvent utilizate sint arcurile spirale cilindrice sau tronconice cu pas constant sau variabil (fig. 1.10, a), conAZfectionate din sirma de otel aliat cu Cr, V, Ni, Mn, avind 7 si 14 spire. Pentru a micsora dimensiunile arcurilor, se monteaza doua sau, mai rar, trei arcuri concentrice.
La unele constructii se folosesc arcuri de incovdiere sau arcuri bara de torsiune, permitind micsorarea lungimii tijei supapei (fig. 10, b, c).

La motoarele de turatie foarte ridicata, pentru a preveni desprinAZderea supapei de pe cama in functionare, se utilizeaza comanda supapei fara arcuri cu doua came (comanda desmodromica).
Fixarea arcurilor la capul tijei supapei se poate realiza prin proceAZ
deele reprezentate in figura 1.11. r ' >•
Asamblarea discului de fixare a arcului pe coada supapei se poate realiza prin semiconuri de fixare (fig. 1.11, a, o), prin stifturi (fig. 1.11, c),
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.