Mazey si Richardson

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Grupurile de interese si Comisia au un interes mutual de a incerca sa formeze retele si comunitati stabile de colaborare pe politicile publice.Comisia Europeana ca o birocratie - comisia are nevoie de grupurile de interese Anthonz Downs,1967 a formult multe ipoteze privind comportamentul birocratic. Doua dintre ipotezele sale centrale sunt foarte relevante cand vine vorba despre relatia grupuri de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mazey si Richardson

Grupurile de interese si Comisia au un interes mutual de a incerca sa formeze retele si comunitati stabile de colaborare pe politicile publice.Comisia Europeana ca o birocratie - comisia are nevoie de grupurile de interese Anthonz Downs,1967 a formult multe ipoteze privind comportamentul birocratic. Doua dintre ipotezele sale centrale sunt foarte relevante cand vine vorba despre relatia grupuri de interese/Comisie. Astfel, el a presupus ca biroctratii au un comportament rational - " ei actioneaza in cea mai eficienta maniera posibila date fiind capacitatile limitate si costurile de informare".

De asemenea, "Functiile sociale ale oricarei organizatii influenteaza puternic structura interna si comportamentul acesteia, si vice versa." Daca aplicam aceste doua ipoteze la Comisia Europeana (care in mod cert are resurse limitate si o mare nevoie de informatii din statele membre) putem presupune ca se va structura in moduri care vor facilita o formulare de politici eficiente - care reprezinta una dintre functiile Comisiei. De asemenea, putem presupune ca va adopta patternuri comportamentale care ii vor maximiza capacitatea de a interpreta realitatea externa pentru a putea formula politici eficiente.

Daca privim Comisia ca pe o birocratie relativ noua sau adolescenta(Mazey si Richardson, 1995), atunci o alta observatie a lui Downs deveni valoroasa, mai exact "sustinerea externa este cruciala pentru o birocratie noua". Strategiile de supravetuire a unei noi birocratii presupun ca aceasta sa demostreze continuu ca serviciile sale sunt utile pentru un anumit grup care poate aloca resurse suficiente pentru a o mentine in viata.

Initial, sursele externe de suport sunt "slabe, imprastiate si nu sunt obisnte sa aiba relatii cu o birocratie". Aceasta din urma trebuie, deci, sa se organizeze rapid pentru ca serviciiile sale sa devina foarte valoroase pentru utilizatori". Odata ce beneficiariii serviciilor oferite de birocratie se obisnuiesc cu castigurile pe care le obtin si "dezvolta relatii rutinizate cu aceasta", birocratia se poate baza pe o anumita inertie pentru a mentine acesta sustinere externa. Acesta relatie mai mult clientelara duce la o institutionalizare din punct de vedere a procesului de luare a deciziilor in cadrul organizatiei (birocratiei).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.