Maximizarea calitatii vietii in regiunile costiere

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.66

nivel: Liceu

Trebui sa ne intrebam in ce mod putem proteja oceanele, dar de asemenea cum ne putem proteja noi insine de ele. Riscuri mari ce privesc persoane si bunuri sunt legate de mare.Multe dintre acestea sunt legate de hazardurile naturale asa cum sunt eroziunea, inundatiile din zonele de coasta, furtunile si tsunami-urile.Unele dintre acestea sunt in mod clar provocate de catre om, asa cum este schimbar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Maximizarea calitatii vietii in regiunile costiere

Trebui sa ne intrebam in ce mod putem proteja oceanele, dar de asemenea cum ne putem proteja noi insine de ele. Riscuri mari ce privesc persoane si bunuri sunt legate de mare.Multe dintre acestea sunt legate de hazardurile naturale asa cum sunt eroziunea, inundatiile din zonele de coasta, furtunile si tsunami-urile.Unele dintre acestea sunt in mod clar provocate de catre om, asa cum este schimbarea climei si necesita o luare de masuri imediata in vederea evitarii unor impacturi grave in deceniile ce urmeaza. Atenuarea schimbarii climei este cheia protejarea economiei noastre.

Avand in vedere impacturile deja inevitabile, este necesara adoptarea unor vaste strategii de adaptare pentru administrarea riscurilor in infrastructura zonelor de coasta si a zonelor de larg, pentru organizarea apararii maritime si a protectiei ecosistemelor marine ce sustin activitatile maritime.Exista de asemenea si riscuri de natura umana, in special poluarea survenita in urma unor activitati umane precum poluarea accidentala si operationala generata de nave si in plus cea legata de activitati ilegale precum contrabanda, migratia ilegala, pirateria si terorismul.

Apararea Costala si Hazardele Naturale/Dezastrele Naturale
Sporirea frecventei furtunilor puternice si a inundatiilor in Europa, atribuite in general schimbarilor survenite in climatul global, va avea repercusiuni asupra infrastructurii zonelor de coasta, asupra navigatiei, a acvaculturii si asupra proiectelor de inginerie maritime asa cum sunt mecanismele de manipulare a valurilor si a fluxului. Jumatate din terenurile cu apa ale Europei vor disparea pana in 2020.

Cheltuielile publice ale Uniunii Europene indreptate catre protectia liniilor de coasta impotriva riscului de eroziune si impotriva inundatiilor a ajuns la o suma estimata la 3,2 miliarde de euro, in comparatie cu 2,5 miliarde de euro in 1986,iar studiile indica un cost al produs de eroziunea zonelor de coasta care va atinge o medie de 5,4 miliarde de euro pe an pentru perioada 1990-2020.68
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.