Materii prime si materiale

1x punct

categorie: Diverse

nota: 7.35

nivel: Facultate

Dezvoltarea productiei industriale de confectii, diversificarea gamei sortimentale si imbunatatirea permanenta a calitatii produselor se poate realiza prin promovarea unor tehnologii noi de confectionare si utilarea intreprinderilor cu agregate si utilaje moderne incadrate in linii tehnologice de mare productivitate. Industria de confectii are largi perspective de dezvoltare avand asigurata o baza[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Materii prime si materiale

Dezvoltarea productiei industriale de confectii, diversificarea gamei sortimentale si imbunatatirea permanenta a calitatii produselor se poate realiza prin promovarea unor tehnologii noi de confectionare si utilarea intreprinderilor cu agregate si utilaje moderne incadrate in linii tehnologice de mare productivitate. Industria de confectii are largi perspective de dezvoltare avand asigurata o baza solida de materiale de fabricatie.

Baza de materii prime a confectiilor este constituita dintr-o gama foarte larga de materiale textile si netextile care impreuna concura la realizarea obiectivului acestei industrii. Pentru alegerea judicioasa a materialelor de fabricatie din punct de vedere economic, calitativ si tehnologic este necesara studierea si cunoasterea structurii si caracteristicilor acestora.

1.1. Definirea materiilor prime si a materialelor
Pentru realizarea bunurilor de larg consum materializate in produse de imbracaminte, incaltaminte, articole pentru sport, articole pentru uz casnic, articole tehnice, etc, industria de confectii utilizeaza o gama diversa de materiale textile si netextile, acestea constituind, in ansamblu, baza de materii prime pentru acest domeniu de activitate. Practic, notiunea de materie prima si material au semnificatii asemanatoare datorita elementelor comune de definire si utilizare a acestora in sfera productiei materiale.

Materiile prime reprezinta produsele naturale sau semifabricatele ce se pot constitui in materiale de fabricatie. Conform acestei definiti materiile prime reprezinta o prima etapa de evolutie, o faza incipienta de realizare a diverselor bunuri materiale. Ele se obtin, in general, prin diverse procedee specifice, mai mult sau mai putin complexe si mai mult sau mai putin costisitoare din punct de vedere al cheltuielilor de productie. Materiile prime sunt obtinute printr-un proces de productie semiindustrial sau industrial.

Baza de materii prime pentru un anumit domeniu de activitate reprezinta totalitatea produselor naturale si/sau a semifabricatelor obtinute prin diverse procedee tehnologice si care au o anumita destinatie productiva. Pentru ramura textila se considera ca materii prime fibrele textile naturale (produs natural) si chimice (semifabricat) iar pentru confectii se considera ca materii prime: tesaturile, tricoturile, netesutele, pieile si blanurile naturale sau inlocuitorii de piele si blana (materiale artificiale, sintetice), etc.

Materialele, in general, reprezinta totalitatea materiilor prime si/sau a semifabricatelor din care se pot executa diverse bunuri. Din punct de vedere a structurii, compozitiei, precum si a utilizarii lor in sfera proceselor de productie se pot exemplifica urmatoarele tipuri de materiale: plastice, textile, metalice, ceramice, lemnoase, etc. Aceste materiale sunt realizate in diverse sectoare productive, fiecare tip de material fiind obtinut printr-o tehnologie specifica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.