Materiale si tratamente neconventionale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Se poate imagina un "material teoretic": greutatea specifica de 1,2 kg / m3, ca si a majoritatii materialelor plastice, rezistenta mecanica de 30 000 MPa ca si a materialelor armate cu monocristale filiforme (compozite), temperatura de utilizare pana la 3000 C ca a grafitului, rezistenta la coroziune in aer a ceramicei,rezistivitatea electrica a supraconductorilor, proprietatile optice ale fib[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Materiale si tratamente neconventionale

Se poate imagina un "material teoretic": greutatea specifica de 1,2 kg / m3, ca si a majoritatii materialelor plastice, rezistenta mecanica de 30 000 MPa ca si a materialelor armate cu monocristale filiforme (compozite), temperatura de utilizare pana la 3000 C ca a grafitului, rezistenta la coroziune in aer a ceramicei,rezistivitatea electrica a supraconductorilor, proprietatile optice ale fibrei de sticla, consum necesar prelucrarii in forme asemanator materialelor superplastice resursele infinite in scoarta terestra.

"Materiale reale"
-aliaje feroase de 6 ori mai grele,
-cu rezistenta mecanica la rupere de 60 de ori mai mica,
-temperatura de utilizare la numai 600 Folosirea materialelor cu rezistenta mecanica sporita ar permite reducerea consumului de materiale cu 500% prin scaderea sectiunii solicitate la efortul mecanic.
Ridicarea temperaturii de lucru in utilajele ce produc energia va permite cresterea randamentelor de la aproximativ 40% astazi, la 50% si apoi chiar la 80-90%.
Cresterea rezistentei la coroziune va mari durata de viata a produselor - azi aproximativ 30% din productia anuala de otel este utilizata numai pentru inlocuirea produselor corodate.


Productia de otel consuma 11% din totalul productiei de energie a lumii, iar turnarea si prelucrarea unui milion de tone de fonta costa intre 4 si 5 milioane tone de petrol.
C,
-rezistenta la coroziune in aer de numai cativa ani.

Prelucrarea materialelor in forme geometrice costa, pentru fiecare tona, aproximativ energia echivalenta a 5 tone de petrol
diferitele resurse de materii prime sunt apreciate curent la 80 - 120 de ani.In majoritatea aplicatiilor practice nu sunt necesare toate proprietatile materialului "model" ceea ce simplifica mult adoptarea unor decizii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.