Materiale plastice de inalta tehnologie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Facultate

Electrotehnica si electronica au cunoscut o pondere relativ importanta a maselor plastice, in special polimerii traditionali ca policlorura de vinil, polietilena, polistirenul, dar si unele mase plastice speciale cum sunt policarbonatii, poliacetatii, etc. Polietilena este utilizata la fabricarea foliilor pentru ambalaje (pungi, saci folii pentru imbracaminte, folii pentru alimente congelate, foli[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Materiale plastice de inalta tehnologie

Electrotehnica si electronica au cunoscut o pondere relativ importanta a maselor plastice, in special polimerii traditionali ca policlorura de vinil, polietilena, polistirenul, dar si unele mase plastice speciale cum sunt policarbonatii, poliacetatii, etc. Polietilena este utilizata la fabricarea foliilor pentru ambalaje (pungi, saci folii pentru imbracaminte, folii pentru alimente congelate, folii pentru sere), pentru izolarea cablurilor electrice, la obtinerea de butelii si butoaie, tevi, conducte si obiecte de uz casnic.

Policlorura de vinil este folosita la fabricarea foliilor si covoarelor pentru pardoseli, (musamale, linoleum), a inlocuitorilor de piele pentru incaltaminte si marochinerie, a tuburilor si a conductelor pentru instalatii sanitare, a diferitelor detalii pentru aparatele electrotehnice, a jucariilor, la izolarea cablurilor.Conceptul de automobil dezvoltat de Daimler si BASF vine cu cateva inovatii majore ale industriei maselor plastice. Reprezentand o noua generatie de masini electrice, smart forvision aduce o reducere considerabila in greutate si un design unic datorita rotilor de plastic, o realizare pionierat in industria auto.

Roata dezvoltata de BASF dintr-un material nou, foarte performant, este mai usoara cu 3 kg. Spre deosebire de materialul conventional, din poliamida compozita, acest material plastic are fibre lungi de consolidare care ii imbunatatesc proprietatile mecanice. Rezultatul este o stabilitate termica si chimica excelenta, putere dinamica, duritate si bune caracteristici de operare continua.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.