Matematici aplicate in economie

3x puncte

categorie: Matematica

nota: 9.68

nivel: Facultate

Operatori liniari. Definitie. Exemple Fie V si VaEURž doua spatii vectoriale peste acelasi corp de scalari K de dimensiuni n si m.
Operator liniar este o aplicatie T :V→VaEURž care este aditiva si omogena,adica :T (x+y)=T(x)+T(y), x,y V este proprietatea de aditivitate
T( x) = T(x), K este proprietatea de omogenitate.O aplicatie T :V→VaEURž este aplicatie liniara daca si nu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Matematici aplicate in economie

Operatori liniari. Definitie. Exemple Fie V si VaEURž doua spatii vectoriale peste acelasi corp de scalari K de dimensiuni n si m.
Operator liniar este o aplicatie T :V→VaEURž care este aditiva si omogena,adica :T (x+y)=T(x)+T(y), x,y V este proprietatea de aditivitate
T( x) = T(x), K este proprietatea de omogenitate.O aplicatie T :V→VaEURž este aplicatie liniara daca si numai daca :adica proprietatile de mai sus sunt inscrise intr-o singura formula.Aplicatia liniara poarta numele de operator liniar.

Aplicatia liniara poarta si numele de functionala liniara. Operatori liniari. Aplicatii:Fie spatiul vectoarial (P2[x],R).Fie operatorul (functionala) f :P2[x]→R,f(x)= unde x(t)=a0+a1t+a2t2 si a0,a1,a2 R.Sa se demonstreze ca aceasta functionala este o functionala liniara.Toate inecuatiile pot fi aduse la ecuatii scazand sau adunand o serie de variabile nenegative care se numesc variabile ecart sau variabile de compensare.A rezolva o problema de programare liniara inseamna a determina valorile nenegative alevariabilelor xi care satisfac conditiile si optimizeaza functia obiectiv f.

Forme fundamentale ale PPL. Forma canonicaConsiderand problema standard de programare liniara S.Se considera ca rang A = rang (A b) si rang A =m ceeace implica ma?€n Numim solutia posibila (realizabila) a problemei S,un vector x ={x1,...xn} din spatiul solutiilor care satisfac AX=b si Xa?"0.Multimea solutiilor posibile este o submultime a spatiului vectorial n-dimensional.O solutie posibila X este solutie de baza (program de baza) daca : are cel mult m componente strict pozitive,(xi1,...xir, ra?€m) vectorii coloana ai1,...air,corespunzator coordonatelor nenule ale vectorului X2 sunt liniar independenti.

Solutia este degenerata cand are exact m componente.Solutia este nedegenerata cand are mai putin de m componente.Solutia optima este solutia posibila care satisface cerinta de optim, [max/min]f = CX.Intre solutiile posibile ale problemei de programare liniara si solutiile posibile ale problemei extinse exista o corespondenta biunivoca. Intre solutiile optime ale unei probleme de programare liniara si solutiile posibile ale problemei extinse exista o corespondenta biunivoca. Spatiul vectoarial n-dimensional al tuturor solutiilor X se numeste spatiul solutiilor.Multimea solutiilor formeaza un subspatiu H al acestuia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Matematica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.