Masurile profilactice sau de reducere a efectelor modificarilor de la nivelul aparatului cardio-vascular

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceste modificari apar deoarece in decubit au loc modificari la nivelul diafragmului.In ortostatism, exista o distributie uniforma a greutatii continutului abdominal, a.i. se realizeaza o presiune intratoracica uniforma.In clinostatism continutul abdominal actioneaza in portiunea posterioara in special, a.i. presiunea este distribuita neuniform la nivelul diafragmului, ceea ce are drept consecinta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masurile profilactice sau de reducere a efectelor modificarilor de la nivelul aparatului cardio-vascular

Aceste modificari apar deoarece in decubit au loc modificari la nivelul diafragmului.In ortostatism, exista o distributie uniforma a greutatii continutului abdominal, a.i. se realizeaza o presiune intratoracica uniforma.In clinostatism continutul abdominal actioneaza in portiunea posterioara in special, a.i. presiunea este distribuita neuniform la nivelul diafragmului, ceea ce are drept consecinta scaderea volumului pulmonar.

De asemenea apar probleme legate de mecanica respiratorie pentru ca miscarile la nivelul cutiei toracice sunt mai reduse.In clinostatism apare o scadere a ventilatiei, in special la nivelul segmentelorpulmonare posterioare si mediale, a caror expansiune este limitata de pozitia decubit.stfel, pot aparea zone de atelectazie pasagera, care daca se prelungeste statul la pat pot deveni definitive.
In conditiile de inactivitate mai apare o staza pulmonara, in special in zonele posterioare si bazala ( secretiile bronsice se acumuleaza in acea zona).

Acest lucru poate favoriza infectiile si poate fi accentuata prin tuse ineficienta sau printr-un consum insuficient de lichide; este necesar drenajul postural.Datorita scaderii metabolismului, frecventa respiratorie scade si ea, respiratiile devin mai superficiale si prin urmare, la efort, necesitatile crescute de oxigen se asigura cresterea marcata a frecventei respiratorii. Acest fenomen trebuie cunoscut in momentul in care incepe mobilizarea pacientului pentru a adapta solicitarile la posibilitatile fiecarui pacient in parte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.