Masuri de redresare a clientilor cu pierderi pe CASCO

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.48

nivel: Facultate

1. Verificare subscriere - in aceasta etapa trebuie luate masuri de majorare a primei de asigurare. Masurile nu trebuie sa duca la pierderea contului.

1.1. diminuare costuri de administrare:
-analiza comision platit pentru respectiva afacere in sensul identificarii si eliminarii comisioanelor ascunse platite asiguratului;
- diminuare comision, pentru a implica agentul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masuri de redresare a clientilor cu pierderi pe CASCO

1. Verificare subscriere - in aceasta etapa trebuie luate masuri de majorare a primei de asigurare. Masurile nu trebuie sa duca la pierderea contului.

1.1. diminuare costuri de administrare:
-analiza comision platit pentru respectiva afacere in sensul identificarii si eliminarii comisioanelor ascunse platite asiguratului;
- diminuare comision, pentru a implica agentul in eforturile AZT de eficientizare a contului fara a risca insa pierderea contului.

1.2. anulare reduceri acordate in anul anterior si majorarea primei de asigurare la o limita maximala acceptata de client, chiar daca aceasta limita nu este suficienta din pct nostru de vedere;
1.3. se va prezenta asiguratului o situatie a daunelor si i se va comunica ca faptul ca exista riscul ca la reinnoire sa nu mai putem oferi conditii de asigurare la fel de bune.

2. Monitorizare polita - in aceasta etapa, in plus fata de cele de mai sus, trebuie luate masuri concrete de reducere a daunelor inregistrate de un anumit cont. Masurile nu trebuie sa duca la pierderea contului.
2.1. se va incerca introducerea fransizelor la avarii partiale. Recomandam fransize de 0.5-2% din suma asigurata. Aceste fransize au rolul de a trage un semnal de alarma si de a obisnui clientul cu notiunea de fransiza.

2.2 se va discuta cu asiguratul/ responsabilul de parc auto al acestuia pentru ai prezenta o situatie a daunelor inregistrate, respectiv:
- daune la elemente vitrate
- daune mici produse la parcare /manevrare la descarcare incarcare
- daune medii si mari generate de neadaptarea soferilor la conditiile de trafic

Dupa ce se vor identifica motivele ce au generat daunele in cauza si se vor incerca implementarea catorva masuri de gestiune a flotei de autovehicule respectiv :
-sistem de supraveghere a daunelor inregistrate de fiecare sofer in parte;
-sistem de amenzi pentru soferii ce produc daune, in functie de numarul de daune si de valoarea acestora;
- soferii ce inregistreaza daune vor urma programe de conducere preventiva
- se va recomanda reducerea costurilor de reparatie prin incheierea unor contracte de service cu unitati agreate de respectivul asigurat
2.3 performantele inregistrate pe respectiva polita vor fi evaluate trimestrial/semestrial urmand a rediscuta elementele de mai sus atunci cand este cazul

3. Masuri de redresare - in aceasta etapa se vor impune asiguratului anumite masuri strict necesare pentru reducerea pierderilor pe respectivul cont. Toate masurile prezentate mai sus raman valabile dar cele de mia jos vor deveni obligatorii :
3.1. eliminareea comisioanelor directe / indirecte catre Asigurat
3.2. eliminare reduceri acordate la politele anterioare
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.