Masuri de incluziune sociala

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin proiectul propus, se va urmari calificarea beneficiarilor in meseria de confectioner tamplarie din aluminium si mase plastice, in cadrul unui curs de formare profesionala ce se va desfasura pe parcursul a 9 luni. Implementarea va debuta cu selectarea tinerilor din PMT Craiova care vor fi implicati in procesul de calificare conform urmatoarelor criterii: apartenenta la etnia rroma; condamnati [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masuri de incluziune sociala

Prin proiectul propus, se va urmari calificarea beneficiarilor in meseria de confectioner tamplarie din aluminium si mase plastice, in cadrul unui curs de formare profesionala ce se va desfasura pe parcursul a 9 luni. Implementarea va debuta cu selectarea tinerilor din PMT Craiova care vor fi implicati in procesul de calificare conform urmatoarelor criterii: apartenenta la etnia rroma; condamnati din randul celor cu hotarari definitive, de executare a pedepselor privative de libertate;

durata condamnarii-cel putin 1 an de la inceperea cursului de calificare pana la termenul de eliberare conditionata;comportament bun avut pe perioada executarii pedepsei; nivel de educatie-minim 8 clase, interviu individual. Echipamentele achizitionate sunt indispensabile unei bune derulari a proiectului in vederea dobandirii abilitatilor meseriei. Cu ajutorul echipamentelor IT vor fi elaborate materiale informative necesare promovarii proiectului cat si diseminarii rezultatelor sale in randul actorilor implicati.

Avand in vedere specificul grupului tinta, si anume, tineri care efectueaza o sanctiune privativa de libertate, intrucat ei nu pot parasi unitatea, pentru derularea cursului este necesara amenajarea si dotarea cu echipamente a unei sali, la standarde similare desfasurarii acestuia in randul persoanelor aflate in libertate. Proiectul presupune si realizarea unor servicii de mediere care vizeaza stabilirea de legaturi directe intre tinerii de etnie rroma si potentialii angajatori, in vederea incheierii unui posibil contract de munca.

Angajatorii vor fi informati cu privire la facilitatile fiscale create la incadrarea in munca a acestor tineri, partenerul GSAM "Spiru Haret", contribuind substantial la cresterea sanselor de ocupare a acestor tineri, binecunoscute fiind legaturile permanente pe care le are departamentul de formare din subordinea sa cu mediul de afaceri (agenti economici) din Craiova.

Situatia grupului tinta, se va imbunatati prin proiect deoarece, tinerii vor dobandi o calificare odata cu ispasirea pedepsei, calificare ce contribuie la cresterea sanselor de reintegrare sociala dupa punerea in libertate, lucru ce le va permite obtinerea unor venituri superioare cat si usurinta in gasirea locului de munca; aceasta constituie un avantaj cert in procesul de angajare, confirmat prin certificatul de calificare precum si prin capacitatea de sustinere a unei probe de lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.