Masurarea in procesul industrial

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.92

nivel: Facultate

In ultimii 50 de ani, instrumentele de masurat au evoluat atat in flexibilitate cat si ca posibilitate de a fi integrate in computere sau in sisteme complexe mai mari. In prima generatie erau preponderente instrumentele de masurat analogice, controlate manual prin folosirea unor butoane de pe panoul frontal. Masuratorile facute cu aceste instrumente sunt inregistrate manual, iar utilizatorul are p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masurarea in procesul industrial

In ultimii 50 de ani, instrumentele de masurat au evoluat atat in flexibilitate cat si ca posibilitate de a fi integrate in computere sau in sisteme complexe mai mari. In prima generatie erau preponderente instrumentele de masurat analogice, controlate manual prin folosirea unor butoane de pe panoul frontal. Masuratorile facute cu aceste instrumente sunt inregistrate manual, iar utilizatorul are posibilitatea de a adauga functii noi sau de a modifica modul de prezentare a rezultatelor.

Inventarea tehnicilor digitale a reprezentat un pas urias in dezvoltarea instrumentelor de lucru in ansamblu si a celor de masura in particular. In prezent, majoritatea functiilor unui proces de masura pot fi implementate utilizand tehnici digitale. Exceptie fac functiile de interfata a mijlocului de masurare cu marimea de masurat, care in general are caracter continuu si sunt necesare componente analogice.

In ultimul deceniu, data fiind spectaculoasa dezvoltare a retelelor de calculatoare cu apogeul lor Internetul, s-a pus tot mai mult problema transmiterii la distanta a rezultatelor masurarii si chiar realizarea de comenzi utilizand aceste retele. S-a adaugat astfel o functie care in cazul instrumentelor clasice analogice era foarte greu sau chiar imposibil de realizat: transmiterea la distanta a informatiei de masura fara pierderi. In aceasta privinta, configuratiile legaturilor si ale interfetelor de comunicare joaca un rol

esential in obtinerea unor rezultate de calitate. S-au dezvoltat astfel conceptele de masurari distribuite si instrumentatie virtuala care, in virtutea faptului ca intreg procesul de masurare este condus si controlat prin programe de calculator, ofera o extraordinara flexibilitate si precizii remarcabile. Utilizatorul isi cladeste un sistem cu mai multe instrumente, interfatate cu un computer PC, pe care le citeste secvential pentru a-si efectua masuratorile aplicatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.