Masonii sunt mintiti

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Liceu

In alte ceremonii de initiere si avansare la grade superioare, peste gradul 20, candidatului i se cere sa se inchine unui tap despre care i se spune ca este o capra descendenta din capra "originala" al carei lapte l-a baut imparatul Solomon. Desi Masoneria a degenerat, aceasta nu inseamna ca absolut toti membri masoni au fost conspiratori diabolici. Au fost si masoni din gradele inferioare, care n[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masonii sunt mintiti

In alte ceremonii de initiere si avansare la grade superioare, peste gradul 20, candidatului i se cere sa se inchine unui tap despre care i se spune ca este o capra descendenta din capra "originala" al carei lapte l-a baut imparatul Solomon. Desi Masoneria a degenerat, aceasta nu inseamna ca absolut toti membri masoni au fost conspiratori diabolici. Au fost si masoni din gradele inferioare, care nu stiau toate dedesubturile organizatiei din care faceau parte. Ei au avut o contributie pozitiva in miscari de independenta, cum au fost unii din patriotii romani de la 1848 sau cei americani de la 1776.

Acestea insa, sunt doar exceptii. "Sa pastram religia masonica in puritatea doctrinei sale Luciferice"... Suveranul Francmasoneriei universale la sfarsitul secolului al XIV-lea, a fost Albert Pike. General englez stabilit in America si mason de gradul 33, Pike era prieten apropiat cu Giusseppe Mazini, mason notoriu. La 14 Iulie 1889, Pike a transmis urmatorul comunicat catre cele 24 Consilii Supreme ale Lojilor Masonice din toata lumea:

"Ceea ce trebuie sa le spunem maselor de oameni este ca noi ne inchinam unui Dumnezeu. Dumneavoastra, mari Inspectori Generali si Suverani, va spunem sa repetati acest lucru pentru confratii nostri din gradele 32, 31 si 30. Noi, initiatii din gradele inalte, trebuie sa pastram religia Masonica in puritatea doctrinei Luciferice. Daca Lucifer nu ar fi dumnezeu, atunci de ce Adonai (Domnul) il calomniaza? Da, Lucifer este Dumnezeu." (A.C. De La Rive, La Femme et l'Enfant dans la Franc-Maconerie Universelle).

Masonii din gradele inferioare sunt mintiti de superiorii lor ca membrii Masoneriei cred in Dumnezeu. Conform declaratiei lui Pike, doar masonii din gradele 30, 31, 32 si implicit 33, stiu ca zeul la care ei se inchina, asa-zisul "Mare Arhitect", este Satana. Zeul Masoneriei este Bafomet sau Baal, un idol satanic cu cap de tap la care se inchinau babilonienii. Si Cavalerii Templieri se inchinau lui Baal, idolul mentionat in Biblie.

Bafomet este idolul-tap al Templierilor. Deodatus Jaffet, un cavaler Templier din sudul Frantei, a pastrat acest idol dupa cruciade. in 1801, Isaac Long, a luat 'chipul original' a lui Bafomet si l-a dus la Charleston, in Statele Unite si se presupune ca loja pe care el a fondat-o a devenit o loja de frunte in Ritul Scotian (Englez) Antic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.