Masini de adunat si balotat fan - Prese de adunat si balotat fan - Combine de recoltat si tocat

7x puncte

categorie: Economie

nota: 7.14

nivel: Liceu

Referat despre Masini de adunat si balotat fan - Prese de adunat si balotat fan - Combine de recoltat si tocat
2.Clasificarea masinilor de recoltat plante furajiere
Masinile folosite la recoltarea plantelor furajere, dupa procesul de lucru pe care-l executa se pot clasifica in urmatoarele grupe:
- masini de cosit, cere efectuiaza operatia de cosire a plantelor;
- masin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masini de adunat si balotat fan - Prese de adunat si balotat fan - Combine de recoltat si tocat

Referat despre Masini de adunat si balotat fan - Prese de adunat si balotat fan - Combine de recoltat si tocat
2.Clasificarea masinilor de recoltat plante furajiere
Masinile folosite la recoltarea plantelor furajere, dupa procesul de lucru pe care-l executa se pot clasifica in urmatoarele grupe:
- masini de cosit, cere efectuiaza operatia de cosire a plantelor;
- masini de strivit plante care efectuiaza strivirea plantelor cosite, imediat dupa cosirea sau concomitent cu aceasta;
- masini de greblat destinate a efectua strangerea fanului cosit in brazde, intoarcerea sau ravasirea brazdelor in vederea accelerarii uscarii acestora;
- masina de facut capite utilizate pentru adunarea fanului in brazde si formarea capitlor;
- masini de transportat capite;
- masini de adunat si incarcat fanul care efectuiaza incarcarea fanului din brazde in mijloace de transport;
- masini de ridicat si transportat fan, in vederea cladirii stogurilor;
- prese de adunat si balotat fanul care efectuiaza ridicarea fanului din brazde si presarea acestuia in baloturi;
- combine de recolt si tocat care efectuiaza recoltarea si tocarea plantelor furajiere.

B.COSITORI
1. Clasificare.Constructia partilor componente
Cositorile sunt masini cu tractiune animala sau mecanica folosite pentru cosirea plantlor. In prezent cea mai mare raspandire au capatat cositorile purtate, montate lateral in spatele tractorului sau lateral antre rotile din fata si din spate. Orgul de lucru al cositorii este prezentat prin aparatul de taiere, montat prin intermediul unui sasiu sau a unei placi de sustinere pe tractor sau pe un cadru sustinut pe roti si prevazut cu un mecanism de ridicare si reglare. Aparate de taiere folosite la cositori sant in mare majoritate cele de constructie clasica, cu cutite ce primesc miscare rectilinie alternativa. In ultimul timp au aparut cositori cu aparate de taiere rotative. Aparatul de taiere este format din bara de suport 1(fig.14.1) a degetelor prevazuta cu doua patine 2 si 3. Pe bara suport sunt montate degetele si cutitul propriu-zis. Patinele in partea lor inferioara sant prevazute cu cate o talpa a carei pozitie este reglabila fata de corpul patinelor, ceea ce permite reglarea inaltimii de taiere. In timpul lucrului patinele aluneca pe suprafata solului.

Montarea aparatului de taiere pe cadrul suport al acestuia se face articulat, in corpul patinei inferioare fiind prevazute in acest scop bolturile 7 si 8. Pozitia patine fata de cadrul suport se poate regla atat in plan vertical cat si in plan orozontal, prin aceasta reglandu-se inaltimea de taierea sau pozitia barei suport a degetelor. Aparatele de taiere cu care se prevad cositorile sant in majoritatea cazurilor de tip normal, unele cositori fiind prevazute cu aparate de taiere joasa. Latimea aparatelor de taiere a cositorilor este de 1,5 m la cele cu tractiune animala si de 1,8-2,1 m la cele cu tractiune mecanica. Actionarea aparatelor de taiere se face frecvent cu mecanisme cu biele manivela (n=540-900 rot/min) sau cu mecanisme cu saiba oscilanta.

C. MASINI DE ADUNAT SI INCARCAT FAN
Pentru adunatul fanului din brazde se folosesc masini de facut capite, masini de facut si transportat capite si masini de adunat si incarcat fanul in mijloace de transport (remorci). Masinile de facut capite pot fi cu camere de colectare sau cu platforme de incarcare. In primul caz masina este formata dintr-un ridicator de plante, un transportor si o camera de colectare cu capacitatea de 8-15 m. La unele masini de facut stoguri capacitatea camerei este de 60 m. Platforma la multe masini are dimensunile: latimea 2750-3600 mm, si lungimea 1850-2700 mm, distanta intre degete fiind de cca 300 mm, putand forma capite cu greutatea de 200-600 kgf.

Pentru adunat si incarcat fan din brazde se folosesc masini de adunat si incarcat, montate in fata sau in spatele remorci. Constructia acestor masini este similara, organului principal fiind reprezentat printr-un transportor. Unele masini se prevad si cu ridicatoare de plante. In figura 14.18 se arata schema unei masini de adunat si incarcat furaje, formata dintr-un sasiu sustinut pe patru roti(doua roti principale si doua roti de copiere) pe care se monteaza un transporter.

Transportorul masinii este format din doua lanturi, pe care prin intermediul unor traverse sant montate ghearele elastice. Viteza transportorului este de 2,1 m/s. Actionarea arborelui motor al transportorului se face la priza de putere a tractorului, prin intemediul unei transmisii cardanice, a unui reductor si a unei transmisii cu lant. Incarcarea fanului se face intr-o remorca cuplata in spatele masinii. Aceste masinii se prevad cu posibilitatea reglarii inclinatiei transportorului fata de orizontala. Pe principiu similar celui reprezentat in schema din figura 14.18 este construita masina MA-1,2(masina de adunat cu latimea de lucru 1,25 m). Transportul fanului pentru depozitare sau pentru claditul stogurilor se poate face cu elevatoare (cu racleti sau pneumatice) sau cu masini speciale de ridicat, denumite si masini de cladit stoguri.

D. PRESE DE ADUNAT SI BALOTAT FAN
1. Consideratii generale
a. Domeniul de utilizare si clasificarea preselor
Presele sunt folosite pentru strangerea fanului din brazde si presarea paielor in baloturi. Ele se folosesc de asemenea pentru strangerea si presarea paielor rezultate in urma recoltarii cerealelor cu combine. Avantajele presatii fanului constau in: miscarea volumului fanuliu recoltat, ceea ce usureaza transpotrul si pastrarea; fanului presat pastrandu-si mirosul si culoarea mai mult timp decat cel nepresat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.