Masina asincrona

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Facultate

In cazul in care infasurarea rotorica estescurtcircuitata sau se racordeaza pe o impedantatrifazata simetrica, aceste tensiuni electromotoarevor determina aparitia unor curenti indusi. Prininteractiunea campului magnetic statoric cu acesticurenti indusi, vor lua nastere forte electromagneticecare se vor exercita asupra fiecarui conductorrotoric. Acestor forte le corespunde un cuplu M,obtinut prin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masina asincrona

In cazul in care infasurarea rotorica estescurtcircuitata sau se racordeaza pe o impedantatrifazata simetrica, aceste tensiuni electromotoarevor determina aparitia unor curenti indusi. Prininteractiunea campului magnetic statoric cu acesticurenti indusi, vor lua nastere forte electromagneticecare se vor exercita asupra fiecarui conductorrotoric. Acestor forte le corespunde un cuplu M,obtinut prin insumarea tuturor cuplurilor determinate,de fortele ce actioneaza asupra conductoarelor rotorice,care determina punerea in miscare arotorului, cu turatia n, in sensul campului invartitorstatoric.

In regim de motor masina absoarbe putereelectrica din retea, pe la bornele infasurarii statorice,si furnizeaza, la arbore, putere mecanica. Acestaeste cel mai utilizat regim de functionare al masinii asincrone. Bilantul de puteri este redat in figura demai jos.
Reglarea turatiei motoarelor asincrone trifazate. Reglarea turatiei prin schimbareanumarului de poli La motoarele cu rotorul in colivie,se face in trepte (p=numarul intreg). Schimband conexiunile unei infasurari se pot obtine doua turatii in raportul ╦╗. Cand se cer treptediferite de acest raport, cum este cazul la motoarele pentru ascensoare, se dispune pestator doua infasurari distincte pentru turatiile respective.

Reglarea turatiei motoarelor asincrone trifazateIn functie de partea masinii in care se efectueaza actiunea pentru reglareaturatiei , metodele se impart in doua categorii dupa cum se actioneaza in specialasupra : a. statorului ; b. rotorului.In prima categorie a metodelor actionand in special asupra statorului , se pot grupaurmatoarele metode de reglare a turatiei:h. modificarea tensiunii aplicate statorului;i. modificarea numarului perechilor de poli;j.

modificarea frecventei tensiunii de alimentare;In a doua categorie , a metodelor actionand in special asupra rotorului , se pot grupaurmatoarele metode de reglare a turatiei:m. modificarea rezistentei active din circuitul rotoric ;n. introducerea in circuitul rotoric a unei tensiuni electromotoare suplimentare , de aceeasi frecventa ca si frecventa tensiunii electromotoare fundamentale din rotor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.