Masajul terapeutic si recuperator

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Masajul are efect calmant si de relaxare musculara, folosindu-se manevre blande, de intensitate mica, cu ritm lent. Se executa neteziri ale grupului muscular afectat, apoi se continua cu frictiuni usoare si mai ales cu vibratii ce au efect miorelaxant.
Probabilitatea existentei unei leziuni musculare fibrilare, ce constituie o contraindicatie pentru aplicarea masajului pe grupul muscular re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masajul terapeutic si recuperator

Masajul are efect calmant si de relaxare musculara, folosindu-se manevre blande, de intensitate mica, cu ritm lent. Se executa neteziri ale grupului muscular afectat, apoi se continua cu frictiuni usoare si mai ales cu vibratii ce au efect miorelaxant.
Probabilitatea existentei unei leziuni musculare fibrilare, ce constituie o contraindicatie pentru aplicarea masajului pe grupul muscular respectiv, necesita examenul medicului sportiv pentru excluderea acestei eventualitati.

b) Torticolis a frigore
Torticolisul a frigore este o afectiune ce intereseaza musculatura cefei, mai ales muschii trapez si sternocleidomastoidian, care apare dupa o expunere la frig sau un curent de aer rece. El nu este precedat de un traumatism al regiunii cervicale sau legat de existenta unei artroze la acest nivel. Se manifesta prin dureri cervicale spontane sau in legatura cu miscarile capului, care sunt limitate la existenta unei contracturi musculare.

Masajul terapeutic este calmant si miorelaxant, utilizandu-se manevre usoare si in ritm lent. Se folosesc neteziri in sens descendent, de la insertiile superioare ale musculaturii cefei, pe occipital pana la nivelul foselor supraspinoase. Se continua cu frictiuni usoare, facute cu prudenta pentru a evita accentuarea fenomenelor dureroase, dupa care se trece la vibratii cu degetele. Nu se folosesc manevre de tapotament in stadiul acut, deoarece produc o accentuare a fenomenelor dureroase si a contracturii musculare.

Aplicarea masajului dupa efectuarea unei proceduri de termoterapie, de exemplu Soluxul, mareste actiunea analgezica si miorelaxanta a tratamentului. Cu aceleasi efecte se poate utiliza si dusul cu aer cald.
Presopunctura se poate executa folosind puncte situate in regiunea cefei pe meridianele vezicii urinare si celei biliare.
c) Lumbago de efort (lombalgia de efort)

Lumbago de efort este o afectiune localizata pe musculatura lombara, determinata de solicitari mai mari si de durata mai lunga a grupelor musculare respective, in practicare anumitor sporturi de performanta sau in unele activitati profesionale. Afectiunea nu este legata de existenta unei artroze vertebrale, prezenta unui traumatism anterior sau a unei suferinte discale lombare. Se manifesta prin dureri spontane, accentuate de miscarile trunchiului, care pot fi limitate, intr-o masura mai mare sau mai mica, de existenta unei contracturi musculare lombare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.