Masajul terapeutic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Dupa cursurile d-lui Dumitru Badia, am invatat tainele reflexologiei cu d-na Viorica Bucur. Un an mai tarziu l-am avut profesor pe Saionji Masayuki, un specialist japonez sosit in Romania pentru cateva demonstra tii practice, de la care am invatat tehnicile de echilibrare coxo-femurala, masajul oriental si presopunctura. D-l dr. Paul Radovici m-a initiat in masajul suedez si in masajul sportiv rec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masajul terapeutic

Dupa cursurile d-lui Dumitru Badia, am invatat tainele reflexologiei cu d-na Viorica Bucur. Un an mai tarziu l-am avut profesor pe Saionji Masayuki, un specialist japonez sosit in Romania pentru cateva demonstra tii practice, de la care am invatat tehnicile de echilibrare coxo-femurala, masajul oriental si presopunctura. D-l dr. Paul Radovici m-a initiat in masajul suedez si in masajul sportiv recuperator. D-na Alexandra Mosneaga a fost cea care mi-a descoperit unele capacitati bioenergetice si m-a invatat cum sa le folosesc in masajul pe care-l practic, iar de la Ionel Semovim am preluat de masaj ale orbilor.

In tot acest timp, am citit multe carti de specialitate care m-au ajutat sa inteleg foarte bine cum anume actioneaza masajul terapeutic asupra articulatiilor, vertebrelor si muschilor." Inarmat cu aceste cunostinte temeinice, Georgel Filip incepe sa le aplice pe bolnavi, carora le usureaza suferintele si le reda sperantele. Bucuros de tot mai multe reusite, bate la portile unor institutii sanitare de profil unde isi ofera serviciile. Totusi... "Peste tot unde m-am dus, nu am fost luat in serios, cu toate ca rezultatele pe care le obtineam erau vizibile chiar si pentru medici.

Toti imi cereau diplome de specialitate. Am vrut sa urmez Facultatea de Medicina, dar am fost respins pe motiv ca prima licenta - respectiv ASE-ul - nu era in domeniu. Asa ca am urmat cursurile Scolii Postliceale Sanitare , sectia Radiologie, unde am invatat sa recunosc o afectiune ortopedica dupa o simpla radiografie. Totodata, am ajuns sa-mi cunosc si limitele. La un moment dat, credeam ca pot rezolva orice afectiune, dar unele modificari patologice ale oaselor sau articulatiilor nu pot beneficia de aceasta terapie."
- Fiindca ati ajuns sa va cunoasteti si limitele, va rog sa ne spuneti ce tipuri de masaj practicati si in ce afectiuni aveti rezultate.

- Trebuie sa stiti, in primul rand, ca 80% din populatie sufera de unele malformatii ale articulatiilor coxo-femurale. Aceasta inseamna ca exista mici diferente intre aceste articulatii, deseori nesesizabile, care in timp determina un dezechilibru la baza coloanei vertebrale. Coloana vertebrala fiind supusa tensiunilor, apar unele deformari, manifestate in final prin aparitia unor boli specifice: sciatica, discopatiile, lumbago, scolioza, hernia de disc etc. Prin metodele de masaj pe care le practic, reusesc sa echilibrez articulatiile coxo-femurale si ale coloanei vertebrale.

Este foarte important ca lumea sa fie constienta de importanta profilactica a masajului, in special parintii. Trebuie sa tinem cont ca marea majoritate a copiilor sunt predispusi aparitiei acestor deformari deoarece - din pacate - nu se mai pune accent pe educatia fizica in scoli. O astfel de boala, o data instalata, necesita interventii chirurgicale, ingrijiri medicale costisitoare si - nu in ultimul rand - aduce o imensa suferinta bolnavului. Prin masajul terapeutic, baza coloanei vertebrale revine in pozitie anatomica normala si se evita aceste probleme.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.