Masajul sportiv

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Inaintea unui antrenament dar mai ales inaintea unei competitii ,la unii sportivi se manifesta un complex de manifestari comportamentale , neuropsihice si vegetative creand A starea de start A>> .Organismul dar mai ales muschii si marile functii organice sufera la inceputul probelor sportive grele un fel de inertie , de dificultate de a trece de la starea de repaus la cea de efort maximal mai a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masajul sportiv

Inaintea unui antrenament dar mai ales inaintea unei competitii ,la unii sportivi se manifesta un complex de manifestari comportamentale , neuropsihice si vegetative creand A starea de start A>> .Organismul dar mai ales muschii si marile functii organice sufera la inceputul probelor sportive grele un fel de inertie , de dificultate de a trece de la starea de repaus la cea de efort maximal mai ales in primele faze ale desfasurarii probelor, datorita unei lipse de adaptare a organismului la efort si a unei lipse de pregtire fizica si pshica pentru proba respectiva.

Tulburarile de adaptare se manifesta prin miscari incete ,randament scazut sau chiar prin oprirea probei intr-un A punct mort A datorita diminuarii bruste a fortelor sau a unor tulburari cardiovasculare, Sportivul nu trebuie sa insiste intrucat pe un astfel de fond se pot produce accidente grave prin incordari si intinderi musculare sau articulare, prin smulgeri si rupturi de tendoane si ligamente.
Aceasta criza de adaptare poate fi invinsa prin exercitii fizice pregatitoare efectuate in cadrul incalzirii si prin masajul de incalzire .

Masajul de incalzire prin proceduri diferentiale urmareste atenuarea febrei de start , calmand starea de hiperexcitabilitate a sportivului. La cei cu un temperament flegmatic cu o A apatie de start A o serie de manevre il stimuleaza combatand stare de indiferenta , din contra la cei cu un temperament coleric se aplica manevre linistitoare.
Cel mai important efect care se poate obtine prin masaj este stabilirea unui ecgilibru psiho-fiziologic care permite organismului sa se adapteze rapid si eficient la efortul care urmeaza.

Masajul stimulator se realizeaza prin procedee energice dar de scurta durata care se aplica pe regiunile sau pe segmentele care vor fi mai solicitate in concurs
Masajul calmant se executa lent si prelungit prin manevre usoare si superficiale pe o suprafata cat mai intinsa a corpului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.