Masajul facial sau tineretea fara batrinete

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Facultate

vMasajul mingiietor - se executa cu pulpele degetelor. Mingiiem usor pielea obrazului, fara a o intinde. Masajul de acest fel actioneaza asupra glandelor pielii si a nervilor, inviorind circulatia singelui. Masajul ciupit - miscari de scurta durata care constau in apucarea pielii intre degetul mare si aratator. Atentie, trebuie executate cu mare finete. Masajul framintat - apucam pielea intre dege[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masajul facial sau tineretea fara batrinete

vMasajul mingiietor - se executa cu pulpele degetelor. Mingiiem usor pielea obrazului, fara a o intinde. Masajul de acest fel actioneaza asupra glandelor pielii si a nervilor, inviorind circulatia singelui. Masajul ciupit - miscari de scurta durata care constau in apucarea pielii intre degetul mare si aratator. Atentie, trebuie executate cu mare finete. Masajul framintat - apucam pielea intre degetul mare si celelalte degete ii stringem, ca si cum am vrea sa stoarcem un burete. Vom obtine, in acest fel, o inviorare a tesuturilor si excesul de sebuum din glandele sebacee va fi indepartat.

Masajul pianotat - cu miscari asemanatoare celor executate la pian cu toate degetele, se foloseste pentru stimularea pielii ridate. Masajul tapotat - este identic pianotatului, dar miscarile se fac doar cu ajutorul aratatorului si al mijlociului. Fata trebuie curatata foarte bine si hidratata Masajul frictionat - se executa cu miscari de frictionare a pielii si se recomanda in descongestionarea tesuturilor mai profunde si in cazuri de circulatie defectuoasa. Inainte de a practica masajul facial, e bine sa stiti ca trebuie respectate unele reguli: fata trebuie curatata foarte bine si hidratata.

Durata masajului nu va depasi 10-15 minute, iar miinile trebuie sa fie perfect curate si cu unghiile scurte. Tenul uscat poate beneficia de masajul mingiietor, ciupit, pianotat si tapotat, iar pentru tenul gras se va folosi masajul framintat, frictionat si tapat. Obrazul care prezinta cosuri nu trebuie masat. Masajul vertical al fruntii incepe de la linia mediana spre marginea parului. Miscarea porneste spre timpla stinga, se revine la mijlocul fruntii, de unde se pleaca spre timpla dreapta. Pentru acest exercitiu se folosesc degetele mijlocii, efectuind mici semicercuri, pe intreaga suprafata a fruntii.

Pentru masajul orizontal, folosim degetele aratator si mijlociu, cu miscari de mingiiere, de la stinga la dreapta si in sens invers.
Mai ales ochii nu trebuie neglijati Intreaga suprafata a fruntii se pianoteaza cu ajutorul a patru degete, concomitent de la ambele miini. Loviturile trebuie sa fie usoare, ritmice si regulate. Daca fruntea prezinta riduri orizontale, ea mai poate fi masata prin miscari in zigzag, pe intreaga ei suprafata, folosindu-ne de mina dreapta atunci cind pornim de la timpla stinga si invers.

Pentru masarea nasului ne folosim de degetele mijlocii, cu care alunecam de la virful nasului spre radacina. Daca realizam un masaj circular, descriem mici cercuri pe aripile nasului, pornind de la virf spre radacina, apoi, printr-o miscare de alunecare de-a lungul sprincenelor, revenim la pozitia initiala. Degetele mijlocii lucreaza concomitent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.