Masajul care vindeca - medicina Extremului Orient

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

OBSERVATIE : '' Recipientele '' cu energie sunt reprezentate de meridiane , pentru ca ele sunt asemuite cu meridianele globului pamantesc care merg de la un pol la celalalt .
Cele dousprezece meridiane principale sunt cele mai importante cai energetice . Ele pornesc de la un organ activ sau pasiv si sunt denumite dupa numele acestui organ . Fluxurile energetice ale stomacului , intestinulu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Masajul care vindeca - medicina Extremului Orient

OBSERVATIE : '' Recipientele '' cu energie sunt reprezentate de meridiane , pentru ca ele sunt asemuite cu meridianele globului pamantesc care merg de la un pol la celalalt .
Cele dousprezece meridiane principale sunt cele mai importante cai energetice . Ele pornesc de la un organ activ sau pasiv si sunt denumite dupa numele acestui organ . Fluxurile energetice ale stomacului , intestinului subtire , intestinului gros , bilei , vezicii urinaresi ale celor trei incalzitori sunt Yang , pentru ca aceste organe se afla in legatura cu mediul inconjurator si produc energie activa .

Cele trei reprezinta legatura dintre cele trei organe care regleaza apa in organism , respectiv plamanii , splina si rinichii . ''Incalzitorul triplu '' nu este un organ independent , ci un sistem ce sustine diferite organe . ) Organele pasive ca plamanii , inima , circuitul sangvin , splina , ficatul si rinichii reprezinta punctele de pornire ale celorlalte sase cai energetice principale ; acestea sunt meridianele Yin .
OBSERVATIE : In mare , intregul sistem al meridianelor este Yang , pentru ca in comparatie cu sistemul organelor se afla mai aproape de suprafata .

Prin intermediul meridianelor Yang se realizeaza legatura capului cu mainile si mainile si picioarele . Iar meridianele Yin pornesc de la torace catre membrele inferioare si superioare .
OBSERVATIE : Toate meridianele principalele sunt pozitionate atat in partea dreapta , cat si in partea stanga a corpului dupa principiul onglinzii .OBSERVATIE : Apararea exterioara a corpului este realizata de catre cele trei perechi de meridiane Yang . Zona de aparare interioara este realizata de cele trei perechi de meridiane Yin .

Perechea de meridiane Tae Yang realizeaza legatura cu mediul inconjurator si va fi prima pereche supusa atacului energiei patogene a mediului inconjurator . Dupa ea urmeaza perechea Yang Chao Yang si Yang Ming . Zona Yin este adusa in stransa legatura prin intermediul perechii de meridiane Tae Yin , cu Yang Ming . In interiorul corpului se deschide Chao Yin , legatura dintre Tae Yin si este purtata de perechea medie Yin Tsiue Yin .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.